Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.

Twaalf jaar geleden, tijdens de eindejaarperiode, kreeg Heinz een hersenbloeding waardoor hij van de trap viel. In het ziekenhuis werd een scheur in zijn rechter trommelvlies vastgesteld. “Er volgde een zware revalidatie die zowat anderhalf jaar duurde waarin ik opnieuw moest leren lopen en praten”, vertelt hij.

Tufter

Uiteindelijk kon hij weer bij zijn vorige werkgever terecht, maar daar liep het anders dan verwacht. “Ik was tufter in een textielbedrijf maar het lawaai van de weefmachines kon ik echt niet meer aan. Bij te veel lawaai ontstaat er immers een grote druk op mijn rechteroor. Er zat jammer genoeg niets anders op dan stoppen met werken zodat ik terugviel op de ziekte-uitkering.”

Ander werk zoeken was ook al niet zo evident. “Ik was sinds mijn 17de tufter. Een job die ik altijd heel graag heb uitgeoefend. Nu moest ik op zoek naar iets totaal anders en dat was voor mij ook emotioneel moeilijk.”

De uitzendjobs volgden elkaar, zonder succes, op. Twee jaar geleden kwam hij in contact met een terug-naar-werkbegeleider van de VDAB. “Zo kwam ik ook in contact met een jobcoach van Accent. We hadden heel geregeld een gesprek zodat ze mij wellicht door en door kennen. Na een tijdje kon ik zo beginnen bij de firma Laverge Cleaning uit Zwevegem. Nu werk ik vooral met de veegmachine in magazijnen. Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”, aldus Baert.

Ingeburgerd

Bij het bedrijf zijn ze heel tevreden over het werk van Heinz. “Hij is hier al goed ingeburgerd in ons team van 20 vaste medewerkers en nog een aantal jobstudenten. Na een korte interimperiode is hij hier nu voltijds aan de slag. Iets waar hij en wij best tevreden mee zijn”, besluit Carine Laverge van het bedrijf. (Geert Vanhessche)

The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Botenhelling in gebruik genomen in Roesbrugge, jaagpad alleen voor wandelaars

Zaterdagnamiddag werd in Roesbrugge de botenhelling of slipway op de IJzer officieel in gebruik genomen. De brandweer van Zuid-IJzer gaf er, onder leiding van postoverste luitenant Daan Vandenbussche, een demonstratie door hun boot te water te laten. Volgens burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher (CD&V) wordt het jaagpad langs de IJzer binnen enkele weken aangepakt. Maar voorlopig zal dat alleen voor

Lees meer »

Tiener (17) die hele gezin uitmoordde, sloot vlak na moord de ogen van ouders en broertje “uit medelijden”

De Italiaanse 17-jarige Riccardo C., die zijn jongere broer Lorenzo (12), vader Fabio (51) en moeder Daniela (49) – op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, werd intussen ondervraagd. Er zijn meer details aan het licht gekomen over het tragische familiedrama in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, in de buurt van Milaan. Zo zou hij vlak na de moord

Lees meer »