Harris is “zwart geworden”, zegt Trump op conventie van vereniging van zwarte journalisten

“Ik was de beste president voor de zwarte gemeenschap sinds Abraham Lincoln.” Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump woensdag tijdens een interview op een conventie van de National Association of Black Journalists (NABJ).

 

Meer krantenkoppen in België

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »

Ambulancierskoppel ‘Poepie’ en ‘Muis’: “Toen die school instortte, reden we net niet samen en ik dacht: ‘Help, waar ís hij nu?’”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’ en zo kent ook het hele ambulancierswereldje hen. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg is hij meestal de chef.” “Maar thuis is zij dat, no worries.”

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »