‘Gematigde’ Hamasleider Haniyeh leefde hoog en droog in Qatar, maar bleef als echte Gazaan toch populair

Israël heeft met een gewaagde aanval op Iraans grondgebied Ismail Haniyeh omgebracht, de politieke leider van Hamas. Haniyehs dood jaagt de spanningen in het Midden-Oosten naar nieuwe hoogten en brengt de onderhandelingen over een staakt-het-vuren op onbekend terrein.

 

Meer krantenkoppen in België

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op zondag 15 september opnieuw uit met bewonersreceptie en prijsuitreiking fotozoektocht

De buurtreceptie van de Bosmolens, waarop alle wijkbewoners welkom zijn, is ondertussen al een traditie geworden. De feestlocatie is opnieuw buurtgebouw Molenwiek (bereikbaar via de Karel de Goedelaan). Het eerste glas wordt geschonken op zondag 15 september om 11 uur. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de winnaars van de fotozoektocht bekend te maken.
The post Buurtcomité

Lees meer »