Geert Vens in september te zien in ‘Switch’ op VRT 1: “Voorbij voor je het beseft”

Lichterveldenaar Geert Vens neemt binnenkort deel aan het spelprogramma ‘Switch’ op VRT 1. Tijdens de week van 9 september neemt hij het op tegen vier andere kandidaten. Met deze deelname kruist hij een item op zijn bucketlist af: ooit eens op tv komen.

“Ik heb Lichtervelde en Kiekafobee in de kijker gezet tijdens het programma”, vertelt Geert Vens (62), die zich inzet voor vzw Kiekafobee, die vakanties faciliteert voor gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte. Geert schreef zichzelf niet in en was dan ook eerder verrast toen hij een e-mail kreeg dat zijn inschrijving goed ontvangen was.

Kiekafobee

“In januari was er een bijeenkomst met Kiekafobee en waren we over Switch aan het praten. Anne Mie Scheldeman zei dat dat nog iets voor mij zou zijn. Zonder mijn weten nam ze een foto en schreef me in. In februari kreeg ik bericht dat ik naar de preselectie mocht in Vilvoorde. Daar kregen we 30 algemene vragen, over politiek, media en films. Wie 17 op 30 haalde mocht door naar de volgende ronde. Met 28 punten heb ik dat ruimschoots overtroffen. Die dag zelf volgde een eerste gesprek.” In maart volgde een tweede voorronde met een persoonlijkheidstest, een test om te zien hoe je reageert in bepaalde situaties, een diepgaander gesprek met een medewerker van het productiehuis Panenka en een screentest.

“Waarschijnlijk selecteren ze op basis van mensen die iets te vertellen hebben”, zegt Geert. “Er waren 1.500 kandidaten, maar ze hadden er slechts 35 nodig voor zeven weken uitzending. Begin juni kreeg ik uiteindelijk een telefoontje dat ik mocht meedoen. Alles verliep er heel professioneel. Een styliste zocht kleren uit en ik werd geschminkt. Ik moest elke aflevering telkens een andere outfit aantrekken, want alle afleveringen werden in één dag opgenomen.”

Sterke kandidaten

“De stress viel goed mee. Fien Germijns kwam ons vooraf geruststellen en zei dat we ervan moesten genieten, want dat het voorbij is voor je het weet”, zegt Geert. “In de eerste aflevering zie je dat hij toch wat zenuwachtig is”, vult echtgenote Hilde Kindt (57) aan. “Maar gaandeweg ontspant hij.”

Geert zette niet alleen Lichtervelde in de kijker, ook een fragment van zijn zelfgemaakte muziek komt in het programma. Wie wil supporteren voor Geert kan de afleveringen volgen vanaf maandag 9 september op VRT 1.

The post Geert Vens in september te zien in ‘Switch’ op VRT 1: “Voorbij voor je het beseft” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

“Wanneer ik dat uniform aantrek, denk ik aan mijn grootvader”: comeback in ‘14-18’ heeft veel betekenis voor Bert Verbeke

Het grote publiek heeft maar liefst tien jaar gewacht om de drie vrienden Jelle Cleymans (39), Jonas Van Geel (39) en Bert Verbeke (41) opnieuw samen op het podium te zien. Bert maakt zijn terugkeer in de spektakelmusical ‘14-18’ als Albert. In gesprek met HLN deelt Bert waarom deze comeback zo bijzonder voor hem is, hoe hij de vele voorstellingen

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Within Temptation treedt in oktober twee avonden op in de Lotto Arena én brengt nu de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ uit: “Ik ben nu vrijer om te zeggen waar ik voor sta!”

Fans van Within Temptation kijken uit naar begin oktober, want op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat Within Temptation twee avonden in de Lotto Arena in Antwerpen. Geen zin om zolang te wachten om deze groep aan het werk te zien? Koop dan zeker en vast de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ aan. Recent spraken we met zangeres Sharon Den

Lees meer »