Dries De Visschere (34) nam in 2014 de boerderij Het Kastanjehof in de Moerestraat 168 in Koekelare over van zijn moeder, Marleen Toortelboom. Datzelfde jaar investeerde hij ook in de bouw van een nieuwe rundveestal. Dries is een gepassioneerd kweker van het witblauw ras, een vleesras dat bekendstaat om zijn malsheid en kwaliteit. Om deze kwaliteiten direct bij de consument te brengen, besloot hij een stap verder te gaan door met de thuisverkoop van kalfs- en rundvlees te starten.
Dries vertelt enthousiast: “Wij zijn een klein familiebedrijf, gepassioneerd door het witblauwras. Rechtstreeks van de kweker naar de consument, zodat je weet wat je eet. Het vlees is puur, rosé, mals en overheerlijk, precies zoals de klanten het willen. We bieden standaardpakketten aan van 5 of 10 kg, maar alles is ook apart verkrijgbaar met aangepaste prijzen. Deze aanpak biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen wat ze willen, of het nu om een groter pakket gaat voor een familiebarbecue of om specifieke stukken vlees.”
Vacuümverpakt
Zijn echtgenote Anouschka Bonduel (33) werkt 4/5de op de aankoopdienst van Westtrac nv, New Holland en Case tractoren. Ze helpt met de boekhouding van de zaak en springt bij waar nodig. “In het Kastanjehof bestel je een pakket, of meerdere. Zodra een dier volledig verkocht is, wordt het geslacht en in pakketten verdeeld. De bestelling kan daarna worden afgehaald en wij brengen de klanten op de hoogte van de exacte afhaaldatum. Alle bestellingen worden vacuüm verpakt volgens de gewenste hoeveelheden, wat de versheid en de kwaliteit van het vlees garandeert. Diegenen die niet kunnen wachten, kunnen steeds eens komen snuisteren in onze grote vriescel. We leveren ook aan lokale handelaars die trouw blijven aan onze producten omdat ze oprecht overtuigd zijn van de kwaliteit die wij bieden.”
Pakketten
“Wij bieden ook heerlijk barbecuevlees aan en er is keuze uit drie pakketten: normaal, luxe of boerderij. Het normaal-pakket bestaat uit 600 gram vlees en bevat een barbecueworst, hamburger, gemarineerde rumsteak en een kalfsbrochette. Het luxe-pakket met een gewicht van ongeveer één kilo bevat een gemarineerde rumsteak, een gekruide kotelet, een chipolata en een kalfsbrochette. Boerderij is een pakket van ongeveer 1,6 kilo. Het is hetzelfde als het luxe-pakket, maar dan aangevuld met extra’s zoals een speklap, ribbetjes en een gemarineerde kipfilet. Deze pakketten zijn ideaal voor verschillende gelegenheden en geven de klanten de kans om te genieten van een uitgebreide selectie van lokaal geproduceerd vlees. Sinds kort is ook de Beef Hammer beschikbaar. Dit is een indrukwekkend stuk rundvlees dat zijn naam alle eer aandoet. Het komt van de schenkel van een rund, wat betekent dat het afkomstig is van de poot. Dit vlees is vaak steviger, omdat het een werkspier is, en wordt traditioneel gebruikt voor soepvlees. Toch kan je van een Beef Hammer een heerlijke, malse traktatie maken, perfect voor een langzame low & slow-sessie op de barbecue, voor de barbecuefanaten is dit het neusje van de zalm”, verduidelijkt Dries.
Lamsvlees
“Daarnaast bieden we ook lamsvlees aan, afkomstig van collega-kwekers uit de regio, elk met hun eigen specialiteit. Dit vlees is beschikbaar in pakketten of individueel op aanvraag. Een pakket bevat zes kilo vlees, met onder andere lamsbout, lamsschouder, lamskoteletten, lamsragout, lamsgehakt en lamsmerguez, elk in porties van één kilo. Kippen- en konijnenvlees bieden we ook aan, eveneens van lokale collega-kwekers”, eindigt Dries. Puur, lokaal en met liefde gekweekt vlees, rechtstreeks van de boer naar jouw bord.
Op de website www.hetkastanjehof.be kan je terecht voor alle informatie. Je kan ook bellen en bestellen op het nummer 0474 82 61 32 of mailen naar [email protected] voor extra informatie.
The post Familiebedrijf De Visschere van boerderij tot bord: “Thuisverkoop van kwaliteitsvol rundvlees” is provided by KW.be.