Familiebedrijf De Visschere van boerderij tot bord: “Thuisverkoop van kwaliteitsvol rundvlees”

Dries De Visschere (34) nam in 2014 de boerderij Het Kastanjehof in de Moerestraat 168 in Koekelare over van zijn moeder, Marleen Toortelboom. Datzelfde jaar investeerde hij ook in de bouw van een nieuwe rundveestal. Dries is een gepassioneerd kweker van het witblauw ras, een vleesras dat bekendstaat om zijn malsheid en kwaliteit. Om deze kwaliteiten direct bij de consument te brengen, besloot hij een stap verder te gaan door met de thuisverkoop van kalfs- en rundvlees te starten.

Dries vertelt enthousiast: “Wij zijn een klein familiebedrijf, gepassioneerd door het witblauwras. Rechtstreeks van de kweker naar de consument, zodat je weet wat je eet. Het vlees is puur, rosé, mals en overheerlijk, precies zoals de klanten het willen. We bieden standaardpakketten aan van 5 of 10 kg, maar alles is ook apart verkrijgbaar met aangepaste prijzen. Deze aanpak biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen wat ze willen, of het nu om een groter pakket gaat voor een familiebarbecue of om specifieke stukken vlees.”

Vacuümverpakt

Zijn echtgenote Anouschka Bonduel (33) werkt 4/5de op de aankoopdienst van Westtrac nv, New Holland en Case tractoren. Ze helpt met de boekhouding van de zaak en springt bij waar nodig. “In het Kastanjehof bestel je een pakket, of meerdere. Zodra een dier volledig verkocht is, wordt het geslacht en in pakketten verdeeld. De bestelling kan daarna worden afgehaald en wij brengen de klanten op de hoogte van de exacte afhaaldatum. Alle bestellingen worden vacuüm verpakt volgens de gewenste hoeveelheden, wat de versheid en de kwaliteit van het vlees garandeert. Diegenen die niet kunnen wachten, kunnen steeds eens komen snuisteren in onze grote vriescel. We leveren ook aan lokale handelaars die trouw blijven aan onze producten omdat ze oprecht overtuigd zijn van de kwaliteit die wij bieden.”

Pakketten

“Wij bieden ook heerlijk barbecuevlees aan en er is keuze uit drie pakketten: normaal, luxe of boerderij. Het normaal-pakket bestaat uit 600 gram vlees en bevat een barbecueworst, hamburger, gemarineerde rumsteak en een kalfsbrochette. Het luxe-pakket met een gewicht van ongeveer één kilo bevat een gemarineerde rumsteak, een gekruide kotelet, een chipolata en een kalfsbrochette. Boerderij is een pakket van ongeveer 1,6 kilo. Het is hetzelfde als het luxe-pakket, maar dan aangevuld met extra’s zoals een speklap, ribbetjes en een gemarineerde kipfilet. Deze pakketten zijn ideaal voor verschillende gelegenheden en geven de klanten de kans om te genieten van een uitgebreide selectie van lokaal geproduceerd vlees. Sinds kort is ook de Beef Hammer beschikbaar. Dit is een indrukwekkend stuk rundvlees dat zijn naam alle eer aandoet. Het komt van de schenkel van een rund, wat betekent dat het afkomstig is van de poot. Dit vlees is vaak steviger, omdat het een werkspier is, en wordt traditioneel gebruikt voor soepvlees. Toch kan je van een Beef Hammer een heerlijke, malse traktatie maken, perfect voor een langzame low & slow-sessie op de barbecue, voor de barbecuefanaten is dit het neusje van de zalm”, verduidelijkt Dries.

Lamsvlees

“Daarnaast bieden we ook lamsvlees aan, afkomstig van collega-kwekers uit de regio, elk met hun eigen specialiteit. Dit vlees is beschikbaar in pakketten of individueel op aanvraag. Een pakket bevat zes kilo vlees, met onder andere lamsbout, lamsschouder, lamskoteletten, lamsragout, lamsgehakt en lamsmerguez, elk in porties van één kilo. Kippen- en konijnenvlees bieden we ook aan, eveneens van lokale collega-kwekers”, eindigt Dries. Puur, lokaal en met liefde gekweekt vlees, rechtstreeks van de boer naar jouw bord.

Op de website www.hetkastanjehof.be kan je terecht voor alle informatie. Je kan ook bellen en bestellen op het nummer 0474 82 61 32 of mailen naar [email protected] voor extra informatie.

The post Familiebedrijf De Visschere van boerderij tot bord: “Thuisverkoop van kwaliteitsvol rundvlees” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Testkaravaan gaat van start in Ieper

De testkaravaan ging van start in Ieper. Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Ieper tot en met vrijdag 27 september gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. “Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen
The post Testkaravaan gaat

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Opnieuw duizenden Israëli’s op straat om deal te eisen, Hamas “stuurt gijzelaars in grafkisten terug als militaire druk aanhoudt”

In Israël vonden opnieuw betogingen plaats tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Die protesten kwamen op gang na de vondst van de lichamen van 6 Israëlische gijzelaars in de Gazastrook afgelopen weekend. De betogers beschuldigen Netanyahu ervan een deal met Hamas tegen te houden. De Palestijnse extremistische groepering heeft intussen laten weten "de gijzelaars in grafkisten terug te zullen

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer

Alexander Doom zet na elf jaar de samenwerking met zijn trainer Philip Gilson stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roeselarenaar kiest in de toekomst voor een duo als trainer: Koen Bellemans en Tine Bex.
The post Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer appeared first on KW.be.

Lees meer »