Eerste Michelinster voor Provinciedomein Atlantikwall Raversyde: “Bekroning op ons werk”

Het Provincieomein Atlantikwall Raversyde in Oostende ontving als toeristische attractie voor het eerst in haar ruim 33 jarig bestaan een ster in de Michelin Reisgids.

“Totaal onaangekondigd en dus ook totaal onverwacht kregen we zopas een brief van de directeur van Guides MichelinVoyage & Cultures met het bericht dat Atlantikwall Raversyde in de laatste editie van de Michelin Reisgids bekroond is met één Michelinster”, aldus directeur van het Domein Mathieu de Meyer. De Michelin Reisgids is gemaakt voor de nieuwsgierige reiziger die niet alleen wil bezoeken, maar ook de bestemming volledig wil begrijpen en beleven.

“Deze ster is de bekroning op het werk van vele jaren en van alle personeelsleden die zich dagelijks 100% inzetten om ervoor te zorgen dat de vele bezoekers in de beste omstandigheden Atlantikwall Raversyde kunnen bezoeken.”

The post Eerste Michelinster voor Provinciedomein Atlantikwall Raversyde: “Bekroning op ons werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

Tafels, koffiemolen, barfrigo’s, zetels. Alle meubilair en toebehoren van La Cantine zijn te koop

La Cantine serveerde haar laatste lunch en koffie afgelopen weekend en eind september sluit ook lifestylewinkel Byttebier de deuren. Daarmee verdwijnt een vaste waarde op het Jozef Vandaleplein. Wie fan was van het interieur of geïnteresseerd is in horecatoebehoren, kan ze nu op de kop tikken. Alle meubilair van La Cantine staat te koop.
The post Tafels, koffiemolen, barfrigo’s,

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Margot Vanderstraeten toont in ‘Wij, Roma’ hoe divers gemeenschap is (en schuwt clichés niet): “Ik wilde niet romantiseren of criminaliseren” 

In haar nieuwe boek ‘Wij, Roma’ geeft Margot Vanderstraeten een inkijk in de wereld van de Roma, een zeer diverse gemeenschap waar – vaak zonder veel kennis – veel over gezegd wordt. Ze schuwt de clichés niet: "Ik zou me als journalist of schrijver niet prettig voelen om te romantiseren of te criminisaliseren, maar die vraag kwam ook vanuit hen:

Lees meer »