Eerste F-16’s voor Oekraïne zijn na meer dan een jaar wachten in het land aangekomen

De eerste F-16’s voor Oekraïne zijn in het land aangekomen. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen. Volgens het persbureau gaat het om een klein aantal toestellen. Ook België beloofde Oekraïne F-16’s, maar het is nog onduidelijk uit welke landen de geleverde toestellen komen. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,93 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,93 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, of netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

“Richt u tot alle slachtoffers van de wereld”: Belgische ‘overlevers’ seksueel misbruik in de kerk schrijven open brief voor pausbezoek

Enkele slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk roepen de paus op om zich duidelijk over dat misbruik uit te spreken tijdens zijn bezoek aan België, van 26 tot 29 september. Dat vragen ze in een open brief in de krant Le Soir. "Deze reis naar België kan de geschiedenis ingaan als het beslissende moment waarop u zich richt tot

Lees meer »

Tragische dood van Cloé (28) in Thailand laat Holsbeek verslagen achter: “Ik hoorde haar vorige week nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Onze zon Cloé straalt voor altijd in ons hart”, klinkt het bij zus Joana.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.
The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober appeared

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »