Drie olympische momenten om donderdag naar uit te kijken

 

In het competitiebos dat de Olympische Spelen zijn, is het soms moeilijk de bomen te zien. De Standaard selecteert voor u dagelijks drie momenten die u liever niet mist.

 

Meer krantenkoppen in België

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

‘Most wanted’-verdachte gaat vrijuit voor moordpoging omdat bewijsmateriaal ‘vochtig’ is: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor een poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een rechtsstaat

Lees meer »

Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Na enkele winkels in het Brussels gewest opende juwelierszaak Histoire d’Or nu ook hun vierde winkel in Vlaanderen, met name in Ring Kortrijk. “Of het nu gaat om liefde, vriendschap of familie, Histoire d’Or helpt je de mensen van wie je houdt te vieren, jong en oud”, luidt het.
The post Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Lees meer »

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present.

Lees meer »