Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak”

Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van K Dosko Sint-Kruis wordt een tweedaags eeuwfeest georganiseerd op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus. De 100-jarige hoopt de grote massa te verwelkomen op de Gulden Kamer.

Langs deze weg wil het bestuur van DOSKO alle oud-spelers, ex-bestuursleden en iedereen die de voetbalploeg een warm hart toedraagt uitnodigen op dit unieke feest. Het organiserend comité is immers in de onmogelijkheid om iedereen persoonlijk aan te schrijven, onder meer omdat niet alle adressen bekend zijn. Vandaar dat de organisatoren hopen dat velen via onze bijdrage de nodige informatie bekomen. Het zou spijtig zijn moesten er voormalige sterkhouders ontbreken.

In het honderdjarig bestaan van de derde oudste voetbalclub van Brugge hebben heel wat spelers, trainers en bestuursleden door de jaren heen de blauw-gele kleuren met fierheid verdedigd en vertegenwoordigd. De huidige bestuursleden zouden dan ook graag deze vele sportievelingen begroeten op het eeuwfeest. Alle inlichtingen kan men vinden op www.dosko-sintkruis.be/100.

Barbecue en fuif

Op 15 augustus om 14 uur wordt er afgetrapt met een groot kinderfeest. Op 16 augustus gaat het eeuwfeest verder met een receptie om 17 uur gevolgd door een heerlijke barbecue. Om 21 uur is er een optreden van studio BANAAL en aansluitend een fuif met DJ HARM. De wens van DOSKO is dan ook om met zijn allen er een prachtig samenzijn in familiale sfeer van te maken.

(Lees verder onder de foto)

Een foto uit de oude doos en een van de hoogtepunten uit de geschiedenis: in 1962 won Dosko de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Zwevezele. © Familieboek van Marc Herremans

Dosko Sint-Kruis wist in de afgelopen competitie het behoud te verzekeren in tweede provinciale. Er zijn nauwelijks spelers vertrokken en ook de trainers Pieterjan Clincke en Bjorn Caenepeel blijven aan boord. Filip Van Gheluwe is de huidige voorzitter, geliefd door iedereen. Zijn leuze is Samen zijn we sterk. De preses zal op het eeuwfeest met fierheid de aanwezigen verwelkomen op de Gulden Kamer.

Voorzitterschap

Filip Van Gheluwe is 25 jaar bestuurslid bij Dosko. “Vrienden zoals Jan Degrieck, Eddy Walleyn, die spijtig genoeg overleden is, vader Filip en zoon Tom Proot en Luc Vandepitte loodsten me in de raad van beheer. Regelmatig hokten we samen in ons stamcafé het Schuttershof, op een boogscheut van de accommodaties. De groep vrienden bleef aandringen tot ik akkoord ging. Iets meer dan tien jaar geleden aanvaardde ik het voorzitterschap. We legden allemaal samen een hele weg af, ook op financieel vlak. Wie mij kent, weet dat ik geen cent uitgeef als daarvoor schulden moeten worden gemaakt. Dat is mijn principe voor mijn broodwinning als drankenhandelaar en als bestuurder van een voetbalvereniging.”

“Mijn mooiste moment beleefde ik toen we als kampioen uit vierde provinciale weggeraakten. Ronny Houben, nu bij Hogerop Oedelem, was onze coach. Op het terrein van Daring Brugge kroonden we ons tot kampioen, met een straatlengte voorsprong op de nummer twee. Dat was de periode van Stan Braem, de meest legendarische pion ooit in ons midden. De eerste keer dat we naar tweede provinciale stegen, konden we ons slechts één seizoen handhaven. De tweede keer bleven we overeind en verzekerden het behoud. Nu volgt het jaar van de bevestiging. Veel transfers deden we niet, onze jongens zoeken amper andere oorden op en uit onze jeugd kunnen we gelukkig voldoende putten. Ik verwacht dan ook opnieuw een rustig kampioenschap.”

“Zoon Cedric doorliep hier ook de jeugdreeksen, stootte door naar de eerste ploeg maar ontpopte zich vervolgens tot peetvader van de beloften. Na nieuwjaar werd hij geregeld weer ingeschakeld bij ons vlaggenschip. We zijn vader en zoon, maar ook vrienden. Thuis keuvelen we gezellig over het voetbal maar eens in de club, doen we elk ons ding. Ik geef geen commentaar op zijn prestaties, daar zijn de trainers voor. Hijzelf zal zich in de groep nooit uitlaten over mij, zo clever is hij wel.”

Gert Verheyen

“Niemand voelt zich belangrijker dan de groep. Victor Verheyen bijvoorbeeld start bij ons aan zijn zevende seizoen en scoort heel vlot. Hij is de zoon van beroemde Gert maar zal daar nooit op alluderen. Ook hij ligt fantastisch in de groep. Onze hoofdtrainers Pieterjan Clincke en Bjorn Caenepeel verrichten subliem werk, net als de oefenmeesters van onze jeugdploegen. Binnen de kortste tijd zijn we allemaal honderd jaar jong: als dat geen knalfuif zal worden.” (JPV)

The post Dosko Sint-Kruis viert 100ste verjaardag met tweedaags feest: “We legden samen een hele weg af, ook op financieel vlak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Testkaravaan gaat van start in Ieper

De testkaravaan ging van start in Ieper. Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Ieper tot en met vrijdag 27 september gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. “Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen
The post Testkaravaan gaat

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »