Diner van 475.000 euro met blauwe kreeft en roze macarons duwt begroting van ‘koning’ Macron in het rood

Emmanuel Macron is op de vingers getikt omdat hij te veel geld uitgeeft. Zo heeft een diner van bijna 475.000 euro voor de Britse koning Charles III met blauwe kreeft, roze macarons en exclusieve wijnen de begroting van het Élysée, het kantoor van de Franse president, verder in het rood geduwd. Dat meldt de politieke nieuwssite ‘Politico’ op basis van een vernietigende audit. 

Meer krantenkoppen in België

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

Tragische dood van Cloé (28) in Thailand laat Holsbeek verslagen achter: “Ik hoorde haar vorige week nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Onze zon Cloé straalt voor altijd in ons hart”, klinkt het bij zus Joana.

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Within Temptation treedt in oktober twee avonden op in de Lotto Arena én brengt nu de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ uit: “Ik ben nu vrijer om te zeggen waar ik voor sta!”

Fans van Within Temptation kijken uit naar begin oktober, want op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat Within Temptation twee avonden in de Lotto Arena in Antwerpen. Geen zin om zolang te wachten om deze groep aan het werk te zien? Koop dan zeker en vast de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ aan. Recent spraken we met zangeres Sharon Den

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »