De tijger voelt zich opnieuw thuis in Thailand en plant zich lustig voort

Dankzij jarenlange inspanningen voor natuurbehoud is het aantal tijgers in Thailand fors gestegen. Vorig jaar zouden er zo’n tweehonderd rondgelopen hebben, terwijl de bedreigde diersoort in de rest van Zuidoost-Azië al lang is uitgestorven.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer tussen De Panne en Koksijde hervat

Het treinverkeer tussen De Panne en Koksijde is sinds dinsdagavond 22.30 uur hervat nadat het een hele dag stil lag toen een vrachtwagen alle bovenleidingen aan een overweg in Veurne afreed. “Onze ploegen waren de volledige dag in de weer met de herstellingen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Daarbij werd onder meer een werktrein ingezet.
The post Treinverkeer tussen

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout

De stedelijke adviesraad voor mensen met een beperking organiseert voor het eerst een toegankelijkheidsmarkt. Dat gebeurt op donderdag 26 september van 16 tot 19 uur in het stadskantoor aan de Aartrijkestraat. Iedereen kan er gratis een kijkje komen nemen en vrij tussen de infostanden kuieren.
The post Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »