De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend”

Ceciliafeeste in Ichtegem gaat dit jaar door op een nieuwe locatie en wordt ook voor het eerst een tweedaags gebeuren. Het uiteindelijke succes zal uiteraard deels afhankelijk zijn van het weer, maar afgaande op de affiche kan het weekend niet meer stuk.

De Copains, die de Ceciliafeeste organiseren, zijn er duidelijk klaar voor. Het grondplan voor de nieuwe locatie de ruimte tussen de kerk en het KSA-heem, aan de zijkant van de Markt is uitgetekend, logistiek is alles geregeld en de promotie draait op volle toeren. “Dit jaar hebben we ook een aantal spandoeken in het straatbeeld geplaatst, de voorbije week zijn de programmaboekjes bedeeld en overal waar mogelijk en toegelaten hebben we affiches opgehangen”, vertelt bestuurslid Isabelle Vanhoutte.

Publieksruimte

“De affiche is in ieder geval veelbelovend”, treedt de rest van het bestuursteam haar bij. “De vrijdagavond is een beetje een gok, met coverbands Noise Tit, Studio Banaal en ACinDC, maar op zaterdag staan er toch een paar kleppers op het podium: Filip D’Haese, Danny Fabry, Belle Perez, Jeroen Hazes, Gers Pardoel en Sven Ornelis.”

Op de nieuwe locatie is er zo’n 1.000 m² publieksruimte. Het podium komt in de verste hoek van het terrein, tafels en stoelen zullen opgesteld staan op het gras naast de kerk. De ingang van het festivalterrein is voorzien aan de uitrit van de parking ter hoogte van Café De Somme, waar de artiesten zullen ondergebracht worden. “Doordat ook de straat aan de andere kant van de kerk verkeersvrij wordt gemaakt is dat een perfecte locatie voor het sanitair blok, de EHBO-post…”, vult Danny Vermote aan.

Bezoekers

“Als het weer een beetje meezit hopen we toch op een 3.000-tal bezoekers over de twee dagen. Dat zou zeker een opsteker zijn voor ons, onze sponsors en alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. En we mogen zeker het gemeentebestuur niet vergeten. Zonder de medewerking van al deze mensen zou deze organisatie onmogelijk zijn.”

Ceciliafeeste vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus. De toegang is gratis.

The post De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

Een vieze bedoening maandagochtend in het dorpje Woumen bij Diksmuide. De bestuurder van een tractor met aalkar had niet gezien dat er net werflichten waren geplaatst voor werken die opgestart werden, gooide de remmen dicht… en verloor een lading slib. De brandweer kwam alles opruimen.
The post Tractor verliest lading slib in centrum Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).
The post Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker appeared first

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »