De Cafetaria sluit na vier jaar de deuren: “Helaas niet meer te combineren met de job van mijn man”

Conny Queldry (54) nam in augustus 2020 samen met haar man Danny Knockaert (57) De Cafetaria vlakbij shoppingcenter Bossaert en het oldtimermuseum in Reninge over. Maar na vier jaar met veel plezier de zaak te hebben uitgebaat, sluiten ze op 10 augustus de deuren. “De Cafetaria openhouden was niet meer combineerbaar met de job van mijn man”, zegt Conny.

In augustus 2020 namen Conny Queldry en Danny Knockaert De Cafetaria over. De vorige uitbaters zagen het namelijk niet meer zitten om na de eerste gedwongen coronasluiting de zaak weer te openen. “We moesten kort na de start ook enkele maanden de deuren sluiten wegens de coronacrisis, maar we hebben het overleefd”, zegt Conny. “We konden in 2021 weer opstarten, weliswaar met enkel een terras. Maar dat was niet echt rendabel. De prijzen van de producten en energie gingen ook altijd maar omhoog. Die telkens doorrekenen aan de klanten was niet evident.”

Combinatie

Maar Conny en Danny zetten door en legden hun klanten in de watten. Maar na vier jaar sluiten ze nu toch de deuren. “We stoppen omdat de uitbating niet meer haalbaar is in combinatie met mijn man zijn werk”, zegt Conny. “Sinds begin dit jaar is het te veel puzzelen. Telkens iemand inschakelen om hem te vervangen, is niet rendabel genoeg. Na veel nadenken, hebben we de beslissing genomen dat het beter is om nu te stoppen.”

De klanten vinden het uiteraard jammer dat De Cafetaria sluit. “Mijn klanten zijn vooral senioren”, zegt Conny. “Wij beschikken namelijk over een ruime parking en de zaak is goed toegankelijk. Dat is een van de reden waarom ze graag komen. Ik hoop dat iemand anders de zaak wil verderzetten. Liefst een koppel die er fulltime zijn hart en ziel wil insteken en er helemaal voor wil gaan.”

Optreden

“Wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet”, zegt Conny. “Ik wil dit eerst een plaats geven, want ik deed dit heel graag. We zien wel. Een deur gaat toe, maar hopelijk gaat een nieuwe open.” Danny en Conny stoppen niet in stilte. “Op vrijdag 9 augustus kunnen de mensen voor de laatste keer vanaf 13 uur onze lekkere pannenkoeken en taarten komen eten, mits reservatie”, zegt Conny.

“Op zaterdag 10 augustus organiseren we vanaf 14 uur een afsluit met een optreden van Franky Pluym. Alle klanten zijn welkom. We willen via deze weg ook nogmaals alle klanten en medewerkers bedanken.”

The post De Cafetaria sluit na vier jaar de deuren: “Helaas niet meer te combineren met de job van mijn man” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens, is de tweede verlaagde zone ook klaar. Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrasjes.
The post Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Team Dynamisch Lo-Reninge maakte zopas de kandidatenlijst bekend waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken op 13 oktober. Burgemeester Lode Morlion neemt afscheid van de politiek en draagt de fakkel over aan Lieve Castryck, die de lijst zal trekken.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Audi Brussels blijft maandag dicht en personeel wordt niet meer betaald: misnoegde werknemers verzamelen aan fabriek

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »