Cristof Machtelinckx wil record massage verbeteren: “72 uur aan een stuk masseren”

Cristof Machtelinckx (39) wil in oktober het werelduurrecord masseren verbeteren. Hij wil de teller op maar liefst 72 uur zetten. Daar heeft hij bovendien een goeie reden voor.

Oudenburgnaar Cristof is opvoeder bij Koninklijk Werk Ibis, maar volgde enkele jaren geleden bij CVO Scala een avondopleiding tot masseur. “Mijn mama lijdt aan chronische leukemie. Het is gebleken dat zwaar zieke mensen wel pijnverlichting ervaren met zachte zorgmassages. Mijn mama heeft altijd voor me gezorgd en nu was het mijn beurt om voor haar te zorgen. Ik ben dan ook haar mantelzorger”, vertelt Cristof.

Intussen is hij ook aan de slag bij huisartsenpraktijk Mediburg in Oudenburg en kinepraktijk Lijf in Bredene, onder meer om cupping en sportmassages te geven. Zijn uitvalsbasis is fitness- en trainingscentrum CAP Belgium in de Gistelse Vaartstraat, waar het werelduurrecord ook zal plaatsvinden. “Twee weken geleden werd het vorige record van 26 uur verbeterd naar 50 uur. Ik wil op 27 oktober een nieuwe tijd vestigen: 72 uur. Mensen kunnen een uur lang tegen een vrije gift een volledige relaxatiemassage krijgen waarbij de rug, arm, nek en benen onder handen worden genomen. Terwijl een kinesist werkt aan de hand van oefeningen, zetten wij in op het hele lichaam.”

Duidelijk doel

Cristof heeft met zijn actie een duidelijke doelstelling. “Mijn grootste drijfveer is aankaarten dat massages doeltreffend zijn in de behandeling van mentale of fysieke problemen of sportblessures. Toch is de terugbetaling van de behandelingen ontoereikend. Massages zijn geen luxeproduct. Ik wil de opbrengst van de actie laten vloeien naar basisschool Heilige Familie in Ettelgem, Koninklijk Werk Ibis en Villa Vip in Bredene. Voor mij wordt de recordpoging een nuloperatie. Sowieso heb ik al 5.500 euro nodig om de recordpoging officieel te laten registreren. Denk aan juryleden en het juridische aspect. Momenteel heb ik al 2.000 euro ingezameld. Ik mik op het einde van de rit op 10.000 euro en hoop dan ook enkele sponsors te strikken. De mama van ultrasporter Matthieu Bonne bijvoorbeeld steunt mijn project.” De datum van de recordpoging heeft ook een klein symbolisch kantje. “Op 27 oktober word ik namelijk 40 jaar”, knipoogt Cristof nog.

The post Cristof Machtelinckx wil record massage verbeteren: “72 uur aan een stuk masseren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Urenlang afgemat en uitgescholden en ze kreeg bierdouche over zich”: zo beleefde prinses Amalia haar studentendoop

Haar grote droom is in vervulling gegaan. De Nederlandse kroonprinses Amalia (20) is officieel lid geworden van het Amsterdamsch Studenten Corps, de grootste studentenclub van het land. Om er écht bij te horen, moest de oudste dochter van Willem-Alexander (57) en Máxima (53) een studentendoop ondergaan. En volgens ‘Story NL’ had haar ‘koninklijke status’ daar geen enkele waarde. “Amalia zal

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »

“Ik word élke dag aangesproken. Élke dag”: Geena Lisa speciali­seert zich als narcisme­coach

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen

In Knokke-Heist is er een nieuwe parking gecreëerd in het centrum van deelgemeente Heist. Het gaat om een proefproject omdat het gemeentebestuur beseft dat parkeren in de kustgemeente – zeker in de zomermaanden – een hele uitdaging is.
The post Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen appeared first on KW.be.

Lees meer »