Code geel voor onweer tot 21 uur morgenavond, noodnummer 1722 geactiveerd

Tot 21 uur morgenavond is code geel van kracht voor onweer. Dat meldt het KMI. Binnenlandse Zaken activeert daarom het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende hulp. 

Meer krantenkoppen in België

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »