Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel”

Volksdansgroep Choronde organiseert midden in de zomer een Festival Werelddans. Op maandag 12 augustus komt de wereld op bezoek met dansgroepen uit Bulgarije, Ecuador, Spanje, Chicago (USA) en Taiwan.

Volksdansgroep Choronde en KA-DANS uit Wijnendale hebben elkaar gevonden om samen een schitterend Festival Werelddans te organiseren. De vijf groepen die een avondvullend spektakel verzorgen komen uit alle hoeken van de wereld. Zij hebben allen een live orkest als begeleiding.

Werelddansprogramma

“Kleurrijk en super gevarieerd wordt het met Folklore Ensemble Gabrovo uit Bulgarije, Fuego Morloca Cuenca uit Ecuador, Froles de nova Vigo uit Spanje, Wici Song and Dance Theatre uit Chicago (USA) en Cho Shui River Arts Dance Ensemble uit Taiwan”, verzekert Steven Hantson van Choronde. “Dit is een samenwerking van Choronde vzw en KA-DANS uit Wijnendale, met de steun van Stad Roeselare. Door de steun van Stad Roeselare kunnen we dit Festival midden in de zomervakantie organiseren.”

Choronde vzw is een Roeselaarse folkloredansgroep. “Straks in september starten we ons 49ste werkjaar. Wij dansen twee keer per week. Op woensdagavond is er een gevarieerd werelddansprogramma onder leiding van Pieterjan en Steven”, vertelt Marc Sioen.

“In september en oktober is er telkens een instapcursus. Deze start op 4 september. Op donderdagavond danst de Balkangroep onder leiding van Lieve en Johan. Deze start op 12 september. Als kennismaking is er op 21 augustus een openluchtinstuif op het Stationsplein van 19.30 uur tot 22 uur. Alle informatie is te vinden op de website.”

Praktische info

Het Festival Werelddans heeft plaats op maandag 12 augustus in Trax RSL om 19.30 uur. Kaartjes kosten 15 euro. Onder de 14 jaar of met Vrijetijdspas 7,50 euro. Voor kaartjes mail je naar [email protected]. Na betaling liggen ze klaar aan de ingang. (RV)

Alle info is ook te vinden op www.choronde.be. Contact via [email protected].

The post Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Waarom vandaag een cruciale dag wordt voor Belgische teams die Europees spelen

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »