Carl Deseyn en Pauline Van Marcke organiseren ‘To the Ancient Tree’: “Magische avond met muziek”

Op vrijdag 16 augustus organiseert Tiegemnaar Carl Deseyn samen met de Anzegemse Pauline Van Marcke een magische muziekavond onder de blote sterrenhemel in het bosrijke domein Kasteel Hemsrode. Ver weg van het hokjesdenken, organisch, melodisch, vrij en onder de projectnaam ‘To the Ancient Tree’.

Kunstenaar Carl Deseyn is niet aan zijn proefstuk toe. Sinds ruim tien jaar laat hij samen met bevriende muzikanten van over de hele wereld, het publiek wegdromen bij concerten onder de naam Music under the Stars in de Kunstkerk van Bossuit. Het was daar dat Pauline en Carl elkaar vorig jaar ontmoetten en Pauline dit heel graag naar het bosrijke Hemsrode wilde brengen. “Mijn doel is mensen samenbrengen voor een mooie avond”, aldus Pauline.

‘De Ommeloze’

De band die Carl met Pauline en haar familie opbouwde, gaat al veel langer terug. “Bij mijn fototentoonstelling in de Oude Kerk in Vichte in 2016 over De Ommeloze, een alleenstaande holle esdoorn in de Vlaamse Ardennen, had ik Pauline haar vader, Claude (wijlen Claude van Marcke, red.), gevraagd om het openingswoordje te doen”, vertelt Carl Deseyn (60) die zijn wortels heeft in Ingooigem. “Hij was er met zijn twee kinderen die ook kennismaakten met mijn project The Ancient Tree, een ode aan de bomen. Het zaadje werd dus eigenlijk toen al gepland.” Beide families hielden contact.

Ode aan de bomen

Bij iedere tentoonstelling kregen kinderen bij schoolbezoeken een zaailing mee, zodat de esdoorn zijn zaad kon verspreiden. “Doordat die bewuste boom zich in landbouwgebied bevindt en zijn zaailingen ieder jaar werden omgeploegd, afgegrazen of weggemaaid, was een helpende hand welgekomen. Je kan het zien als een sprookje, waarin de boom als een God kijkt op wat wij hier allemaal uitspoken met zijn aardbol. Bomen zorgen al driehonderd miljoen jaar voor onze zuurstof. Ze verdampen water tot vruchtbare regen, maken de aarde vruchtbaar, koelen ze af, terwijl de mens het omgekeerde doet. Kortom, willen we nog enige tijd op deze aardbol doorbrengen, dan gaan we nog veel moeten leren van de bomen. We vervuilen de stilte, het landschap, de duisternis en gedragen ons als toeristen die overal hun afval achterlaten. Terwijl er slechts één aarde is.” Via fijnzinnige poëzie, muziek en fotografie brengen Carl en de andere muzikanten een schitterende ode aan de bomen. “Mijn beste vrienden”, geeft Carl mee. Toneelregisseur van Lust in’ t Schone Ludwig Poignie brengt het sprookje in fragmenten, tussen de muziek door in Hemsrode.

Muzikanten

Carl Deseyn (synthesizers) uit Tiegem is omringd door Jouni Isoheranen (bas/gitaar) uit Finland, Dimitri Tsiroyannis (hobo) uit Griekenland, Graciela Zaera (viool) uit Spanje, Rodrigo Diaz Guzman (akoestische gitaar) uit Mexico, Andy Declerck (sax/fluit) uit Deerlijk, Esther Coorevits (altviool) uit Brussel en afkomstig uit Anzegem, Kaat Vanhaverbeke (accordeon) uit Nederland en afkomstig uit Kluisbergen en sopraan Françoise Vanhecke uit Harelbeke.

Praktisch

Het event gaat door op vrijdag 16 augustus in Kasteel Hemsrode in Anzegem. De deuren openen om 20 uur. De muziek start om 20.30 uur en eindigt om 22.30 uur. De inkom kost 10 euro. Tickets zijn online te verkrijgen.

Info: https://www.your-tickets.be/en-GB/events/MusicUnder theStars of op Facebook: Music under the Stars

The post Carl Deseyn en Pauline Van Marcke organiseren ‘To the Ancient Tree’: “Magische avond met muziek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antiquair Paul De Grande zorgt voor ludieke stunt tijdens Open Monumentendag dat 14.000 belangstellenden lokte in Brugge

Voor de 36ste editie van Open Monumentendag organiseerde Stad Brugge op 7 en 8 september opnieuw een volwaardig Open Monumentenweekend. Brugge blijft de enige gemeente in Vlaanderen waar men een heel weekend lang kan genieten van een sterk erfgoedaanbod, met 21 opengestelde locaties en 13 activiteiten. Ze lokten in totaal meer dan 14.000 bezoekers. Ook de Brugse antiquair Paul De

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel toont zich, Govekar wint slotrit – Kijk hier naar de nabeschouwing van Tour of Britain!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »