Campo Solar lanceert sfeervolle kampeerplaats Campo Lunar: “Sfeer van festival overdragen”

Voor de achtste opeenvolgende keer sinds de start in 2017 vindt van 2 tot en met 4 augustus opnieuw Campo Solar plaats in de Damse Polders. Met onder andere Bart Peeters en ’t Hof van Commerce is er opnieuw een mooi programma samengesteld. Nieuw is de sfeervolle kampeerplaats Campo Lunar.

Door een prachtig decor, innovatieve podia, steeds lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk ook door een sterk programma klom Campo Solar in enkele jaren tijd naar een toppositie onder de zomerse evenementen. Ook voor deze achtste editie worden opnieuw duizenden bezoekers verwacht op het ieder jaar wel iets grotere wordende festivalterrein aan de Pijpeweg in Damme.

Vorig jaar ontving Campo Solar nog de prijs van mooiste festival van België, uitgeroepen door Studio Brussel. “Nieuw dit jaar is dat we hebben geïnvesteerd in een echt kwalitatieve overnachtingsplaats, Campo Lunar”, zegt organisator Karel Standaert. “De prachtige polderomgeving vormt samen met de zonnebloem- en maïsvelden de idyllische achtergrond om de batterijen op te laden na een stevig festivaldagje. De site wordt ruim ingericht zodat iedereen het maximale ontspannende natuureffect van de gewassen kan ervaren.”

Zonnebloemen

“De bedoeling is om de sfeer die op het festival hangt naar Campo Lunar te brengen. Centraal liggen het zwembad, de relax- en activiteitenzones en het gemeenschappelijke terras met restaurant, tussen de zonnebloemen”, gaat Karel Standaert verder. “Ochtendlijke piano- en yogasessies, een spannend potje beachvolley of petanque tot zalig relaxen in het zwembad met een cocktail in de hand: het kan er allemaal.”

Campo Solar 2024 bestaat verder uit zes podia. In de Arena zal je onder meer kunnen genieten van ’t Hof van Commerce, Bart Peeters en Coely. In de Hacienda kan je terecht voor alternatieve bands zoals Johannes is zijn naam en Maria Iskariot. Op de Playa Solar wordt het beproefde tropische recept herhaald met dansplaatjes van onder andere Team Damp & TLP. In het Campo Café kan je losgaan op ambiancemuziek. De Tempel is dan weer de plaats waar liefhebbers van elektronisch beats kun hart kunnen ophalen en op De Voute kan je al dansend genieten van het mooie uitzicht op het festival en de Damse polders. “Koersliefhebbers moeten trouwens niet thuisblijven want we tonen de olympische wegritten op groot scherm”, geeft organisator Karel Standaert nog mee.

Info: https://camposolar.be.

The post Campo Solar lanceert sfeervolle kampeerplaats Campo Lunar: “Sfeer van festival overdragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koor Gaudia Canticorum steunt Zorghuis Oostende

Met het geslaagde dubbelconcert ‘Lie! Lie! Lie! Lie! Liefde voor Muziek!’, dat plaatsvond in De Grote Post op 15 en 16 juni, kon het Oostends gemengd koor Gaudia Canticorum het bedrag van 2.000 euro verzamelen. De bijhorende cheque werd overhandigd aan de vertegenwoordigers van Zorghuis Oostende, ‘een bijna-thuis voor mensen met kanker’. Meer info over
The post Koor Gaudia

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »