Brugse ctivist Wouter Mouton voert opnieuw actie bij Manneke Pis zoals twee jaar geleden, maar politie houdt hem tegen

Klimaatactivist Wouter Mouton uit Brugge probeerde vandaag het standbeeld van Manneke Pis te beklimmen om actie te voeren tegen Israël. Mouton werd echter vlug vastgegrepen voor hij over het hekken van het bekende beeld kon klimmen.

Bijna twee jaar geleden beklom activist Wouter Mouton het bekende standbeeld Manneke Pis in hartje Brussel en kleefde hij er zich aan vast. Toen deed hij dat om de klimaatproblematiek onder de aandacht te brengen. Vandaag probeerde hij er opnieuw actie te voeren om de misdaden van Israël tegenover Palestina aan te kaarten.

Mouton vatte post bij het standbeeld, smeet zijn rugzak over de afsluiting bij het beeld, maar werd vlug tegengehouden zodat hij er zelf niet zou over klimmen.

The post Brugse ctivist Wouter Mouton voert opnieuw actie bij Manneke Pis zoals twee jaar geleden, maar politie houdt hem tegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »