Brenda (46) wil einde maken aan dwang en afzondering in psychiatrie: “Ik ben nog altijd in behandeling tégen de behandeling”

Nadat ze in 2012 urenlang was vastgebonden tijdens een opname in de psychiatrie, voerde Brenda Froyen (46) strijd voor meer patiëntenrechten. Bij een nieuwe opname in 2023 stelde ze echter vast hoe weinig er was veranderd. Nu start ze een steunactie en ze “wil gerechtigheid”.

 

Meer krantenkoppen in België

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sven Gatz voert MR-VLD lijst aan in Jette

Al voor de vierde opeenvolgende keer staan MR en Open VLD samen op een tweetalige liberale lijst in Jette. Twintig kandidaten van de MR en zeventien Nederlandstalige liberalen van Open VLD gaan als groep naar de kiezer op 13 oktober. Sven Gatz is lijsttrekker.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

“Zelfs toen ik riep dat ze aan het sterven was, kwam niemand kijken”: familie gebroken na dood Luana (11), kinderarts riskeert celstraf voor foute diagnose

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) moet vrezen voor een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor onopzettelijke doding van de 11-jarige Luana Kleynen. Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar door een verkeerde diagnose overleed ze. “We riepen om hulp, maar we werden genegeerd”, spreken de gebroken ouders.

Lees meer »