Bredene investeert in nieuwe tramschuilhuisjes: “Beschut tegen zon en regen”

In maart dit jaar startte vervoersmaatschappij De Lijn met vernieuwingswerken aan het spoornet van de kusttram. Aansluitend laat het gemeentebestuur nu ook nieuwe schuilhuisjes plaatsen aan enkele haltes. De eerste werden nu voorzien aan Bredene Campings.

Tijdens de werken, die De Lijn sinds enkele maanden uitvoert, wordt niet alleen de huidige trambedding vervangen door een groene bedding maar worden ook de tramperrons grondig aangepakt en toegankelijker gemaakt.

Verbetering

“Bredene maakte van deze ingrijpende werken gebruik om de schuilinfrastructuur voor de tramreizigers aanzienlijk te verbeteren. We doen dat door het plaatsen van nieuwe schuilhuisjes aan de haltes. Je moet weten dat dergelijke infrastructuur niet wordt gefinancierd door De Lijn. Het lokaal bestuur moet daar zelf in voorzien en moet die schuilhuisjes ook zelf bekostigen – met uitzondering van de Lijnwinkels weliswaar”, legt schepen Kristof Vermeire uit.

“Het gemeentebestuur heeft in eigen beheer en in synergie met de lopende omgevingswerken twee nieuwe schuilhuisjes voorzien aan de tramhalte Bredene Campings. Voorheen was er op deze halte enkel een huisje voorzien aan de rijrichting Oostende, aan de noordzijde. Maar ook reizigers richting Knokke, aan de zuidzijde, kunnen nu schuilen bij slecht weer of voor de felle zon”, gaat schepen Steven Buyse verder.

Eigen middelen

De schuilhuisjes hebben zitbankjes en verlichting die gevoed wordt via een zonnepaneel op het dak en zijn ook beter bestand tegen vandalisme. Vanaf midden september komt er eenzelfde schuilhuisje aan de zuidzijde van tramhalte Bredene Duinenplein. “Dit schuilhuisje kon door vertraging bij de levering niet meer voor de zomermaanden geplaatst worden. De Lijnwinkel aan de noordzijde blijft daar behouden.”

“In de toekomst wordt overigens ook de leegstaande Lijnwinkel aan de tramhalte Bredene Renbaan vervangen door eenzelfde type schuilhuisje. De gemeente heeft hiervoor alle nodige middelen voorzien.”

The post Bredene investeert in nieuwe tramschuilhuisjes: “Beschut tegen zon en regen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark

Opent een McDonalds weldra de deuren in Menen? Verschillende aanplakborden lijken alvast de voorbode van dit nieuws. Goed nieuws, voor zowel de inwoners als de stad zelf want hiermee wordt een nieuw startsein gegeven voor de site Tyber.
The post Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark appeared first

Lees meer »

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »