Bosbranden in Rocky Mountains breiden verder uit: 89 vuurhaarden in VS

De verwoestende bosbranden in de Rocky Mountains zijn verder uitgebreid. Na Canada en de Amerikaanse staten Oregon en Californië woedt er ook een brand in Colorado. Dat meldt het Amerikaanse overheidsagentschap National Interagency Fire Center (NIFC) woensdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Opsporingsonderzoek naar wangedrag bij vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Ronny en Frieda vieren hun gouden bruiloft

Ronny Puttevils (74) en Frieda Schotsmans (71) mochten onlangs op het sttadhuis langskomen voor de viering van hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel werd er in de bloemetjes gezet en kreeg enkele geschenken overhandigd. Hun heuglijke dag vond plaats op 23 augustus 1974. Ronny werkte als automechanicien en zij als bediende. Het koppel kreeg twee kinderen
The post Ronny en

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

Italiaans artiest Rubel Medini stond in 2019, maar nu ook twee maanden in zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge: “Brugge is tot nu toe mijn favoriet!”

Pas 24 jaar is Rubel Medini uit Italië en hij zag al heel veel van de wereld. Dat komt door zijn act die hij brengt. Er staat zelfs al maar liefst vijf Guiness World Records op zijn naam. Tijdens de zomer van 2019 stond hij voor de eerste keer in de zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge. Sinds 19

Lees meer »