Bosbrand in centrum Rome vlak bij gerechtsgebouwen en openbare omroep

Op een begroeide heuvel in het noordelijk deel van centraal Rome is volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bosbrand uitgebroken.

 

Meer krantenkoppen in België

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

“Hey Kevin, wij spelen de bal echt niet zomaar rond, hoor”: handbalwereld lastig op kapitein Rode Duivels

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Neo-triatleten Greg Van Avermaert, Sven Vanthourenhout en Jelle Wallays schaven zwemtechiek bij met tips van legende Frederik Van Lierde

Voormalige wielrenners die zich wagen aan triatlon, het is een fenomeen dat we vaker en vaker terugzien. Onlangs kreeg deze trend een boost door niemand minder dan tweevoudig Olympisch goudwinnaar Remco Evenepoel, die aankondigde na zijn wielercarrière de triatlon in te willen duiken. Een ander opmerkelijk voorbeeld is Greg Van Avermaet, die eind vorig jaar zijn eerste triatlon, SGrail in

Lees meer »

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »