Blauwe kreeft, roze macarons en de beste Franse wijnen: dure diners van Macron slaan gat in begroting

Emmanuel Macron is op de vingers getikt omdat hij te veel geld uitgeeft. Dat meldt de politieke nieuwssite ‘Politico’. Een decadent diner van bijna 475.000 euro voor de Britse koning Charles III heeft de begroting van het Élysée, het kantoor van de Franse president, verder in het rood geduwd. 

Meer krantenkoppen in België

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Ook deze Vlamingen koken op z’n Van Looy’s: “Erik warmt zijn Zwan-worstjes nog op, ik eet ze koud”

Dat Slimste Mens-presentator Erik Van Looy (62) geen keukenprins is, werd deze week bewezen in ‘Komen Eten’. Bloednerveus werd hij bij de gedachte dat er eieren moesten gekookt worden, hij was dan ook blij als een kind dat hij zijn gasten warme tv-worstjes in eigen nat kon voorschotelen. Maar Erik is lang niet de enige keukenklungel. Steven (41), Kenneth (80)

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanavond aan het kanaal: vuurwerkspektakel sluit op Koekezondag Izegem Kermis af

Op Koekezondag wil de traditie in Izegem dat vuurwerk Izegem Kermis afsluit. Vanop Wandel op de Mandel wordt het vuurwerk afgeschoten, het spektakel is best zichtbaar aan de overkant en dus de zuidelijke kant van het kanaal. Het is de Franse Compagnie POK die opnieuw instaat voor het kleurrijk spektakel.
The post Vanavond aan het kanaal: vuurwerkspektakel sluit op

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »