Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem”

Op zaterdag 3 augustus is er een biatlon-initiatie voor mensen met een visuele beperking in Sport Vlaanderen in Assebroek. “We bieden zowel startende als ervaren hardlopers de kans om de combinatie van hardlopen en schietsport te verkennen.”

Running Blind België werd vorig jaar opgestart in België en wordt sinds dit voorjaar in West-Vlaanderen gecoördineerd door Patrick Legein en Tom Decorte. Zij koppelen lopers met een visuele beperking aan buddy’s, zodat lopen in de vrije natuur en deelnemen aan wedstrijden opnieuw tot de mogelijkheden behoort. “Running Blind België richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een visuele beperking door hen die mogelijkheid te bieden”, vertelt Legein.

Speciale apparatuur

Running Blind België heeft al 25 lopers aan buddy’s kunnen koppelen, waarvan 4 lopers in West-Vlaanderen. Sommigen willen voor het eerst een wedstrijd lopen, anderen moeten fysieke testen afleggen voor hun werk of starten met een Start to Run-programma. “Het idee voor een biatlon-initiatie ontstond toen ik mij inschreef voor een biatlonwedstrijd en er toevallig van een atlete van Running Blind vernam dat ze een goede schutter is. We sloegen met enkele partners de handen in elkaar om een initiatief biatlon te realiseren. Nele Vermeulen, de organisator, ontdekte Running Blind en nodigde ons uit. Patrick Hermans van het bedrijf Morphing Creativity, die gespecialiseerd is in de schietsport, ontwikkelde speciale apparatuur waarmee mensen met een visuele beperking kunnen deelnemen, mits auditieve ondersteuning. Olympic Brugge bood spontaan de looppiste als locatie in Sport Vlaanderen aan. Op 17 augustus nemen we alvast deel aan de biatlonwedstrijd in Blankenberge.”

Verkennen

De initiatie op 3 augustus (9.30 tot 12.30 uur) biedt geïnteresseerden de kans om de sport en de specifieke apparatuur te verkennen. Iedereen is welkom. “We hopen dat er zaterdag ook andere organisaties of residenties aansluiten”, besluit Legein. (AC)

Voor meer informatie of om deel te nemen: [email protected].

The post Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en te oud voor de jonge rollen”

Tim Saey – afkomstig uit Beernem – speelt mee in ‘Lelies’, een productie van Inteam. Tim is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij speelde al in talrijke producties. Volgens Tim is zijn rol van Simon in ‘Lelies’ geen gemakkelijke rol.
The post West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Geëmotioneerde dochter moet zaal meermaals verlaten op zware tweede dag van gruwelproces: “Absoluut ondraaglijk”

Op de tweede dag van het proces tegen de 71-jarige Fransman die zijn echtgenote jarenlang drogeerde en liet verkrachten door andere mannen, heeft de rechtbankvoorzitter dinsdag de samenvatting voorgelezen van de hallucinante feiten waarover het de komende maanden in de rechtszaal zal gaan. De dochter van de twee verliet de zaal na nog geen twintig minuten, trillend en merkbaar onder

Lees meer »