Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen”

Zomerbar Bar Hazart staat op zaterdag 17 augustus volledig in het teken van de fiets. Naast fietstochten voor wielerliefhebbers organiseren Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) met de steun van een werkgroep ook een familiefietszoektocht.

Bar Hazart is dit jaar aan zijn vierde editie toe. “Na een eerste editie die onder de naam ‘Bar Collie’ plaats vond, vonden we met Bar Hazart een vaste stek op een stuk grond van 11.000 vierkante meter in de Rozestraat”, legt Korneel Cottyn uit. “We behielden ook bij deze editie ons beproefd succesconcept waarbij we blijven inzetten op het familiale karakter. Onze bar is er voor jong en oud en voor een zo breed mogelijk publiek. Dit jaar hebben we nog meer ingezet op beleving. Dat doen we door iedere vrijdag, zaterdag en zondag een activiteit in te plannen.”

“Onze Tour D’Hazart stond aanvankelijk niet op het programma en wordt door ons ook voor de eerste keer georganiseerd. Tour D’Hazart is een fietsevenement waarbij opnieuw gemikt wordt op een breed publiek. Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen komen daarbij aan hun trekken. Voor de concrete uitwerking kregen we hulp van een werkgroep. Die bestaat uit vier vrienden die iets meer in het wielergebeuren thuis zijn dan Louis, Julie en ik. De werkgroep bestaat uit mijn broer Evert Cottyn, William Hemelaere, Allard Debaes en Joren Decadt.”

Fotozoektocht

“De werkgroep stelde een fotozoektocht voor gezinnen samen en stippelde daarnaast drie tochten voor wielerliefhebbers samen. Die tochten zijn respectievelijk 60, 80 en 100 kilometer lang en doen dorpjes en heuvels met een wielerlink aan. Onderweg wordt voor bevoorrading gezorgd onder de vorm van fruit, water en energiedrankjes. Er kan voor de 3 ritten tussen 7.30 en 10 uur gestart worden in Bar Hazart. Ook de finishlijn is in de bar getrokken. Nadien kan er nog gezellig nagepraat worden bij een verfrissende Kwaremont en een braadworst. De deelnameprijs bedraagt 18 euro per persoon. In die prijs zitten ook de bevoorradingen onderweg, de braadworst en de Kwaremont bij aankomst begrepen.”

“We hebben evenwel niet alleen aan de wielerliefhebbers, maar ook aan gezinnen en kinderen gedacht. Voor hen organiseren we een familiefotozoektocht van ongeveer 15 kilometer. De tocht doet een traject in de omgeving rond Bar Hazart aan. Onderweg zijn er ook leuke opdrachten voorzien. Start en aankomst bevinden zich in Bar Hazart. Deelnemen kost 8 euro per persoon. In die prijs zit eveneens een braadworst en een Kwaremont bij aankomst begrepen. Kinderen kunnen uiteraard een ander drankje kiezen. We proberen ook een wielerheld op rust naar Bar Hazart te halen. Inschrijven voor zowel de familiezoektocht als de 3 wielertochten kan nog tot 10 augustus”.

Postzomerbarplannen

Bar Hazart doet het dit jaar volgens Korneel overigens opnieuw goed. “En dit ondanks het opvallend mindere weer”, aldus Korneel. “Collega’s die niet over een tent en terrasverwarming beschikken hebben het naar verluidt wel moeilijker”.

Korneel, Julie en Louis hebben met hun bedrijf Loko Events al ‘postzomerbarplannen’. “In september willen we ons house en techno event Nachtraven voor de derde keer dit jaar organiseren”, vertelt Korneel. “In mei organiseerden we de derde editie van Nachtraven Open Air aan het kasteel van Ingelmunster. In februari was er de eerste editie van Nachtraven Indoor in Brugge. De derde organisatie van Nachtraven voor dit jaar zal normaal gezien hier in de streek plaatsvinden. Een exacte locatie kunnen we momenteel nog niet geven omdat de vergunningen nog niet rond zijn. Het is de bedoeling om Nachtraven voortaan drie keer per jaar te organiseren. De locatie aan het kasteel van Ingelmunster blijft daarbij behouden. De locatie voor de twee andere edities zou telkens wisselen.”

Meer info op de Facebookpagina van Bar Hazart.

The post Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

Grondig Anders gaat op zoek naar nieuwe locatie

Grondig Anders is op zoek naar een nieuwe lap grond. De vzw onderhoudt een stuk grond in de Grietestraat in Lichtervelde, maar de eigenaars willen deze samenwerking stopzetten. “We benadrukken vooral dat hiermee geen einde komt aan de vzw Grondig Anders”, zegt Bart Neirynck. “We zijn zoveel meer dan enkel onze moestuin. We zijn een community en we willen de

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van CEO Frederik Delaplace: “Hij trok naar de VRT voor het naamkaartje, het prestige”

Zijn vrienden omschrijven hem als ‘joviaal’, programmamaakster Lidewij Nuitten noemde hem ‘dictatoriaal’. Na een week waarin de CEO van de VRT stevig onder vuur lag, dringt de vraag zich dan ook op: wie is Frederik Delaplace (54) eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet? Insiders gunnen ons een blik in het hoofd van de grote baas van de openbare

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »