Activist Wouter Mouton opgepakt bij beklimmen van Manneken Pis

De Brusselse politie heeft activist Wouter Mouton opgepakt bij een protestactie, dat schrijft Het Laatste Nieuws en het wordt bevestigd door de Brusselse politie. Inspecteurs in burger konden de man tegenhouden toen hij over het hek rond het beroemde standbeeld Manneken Pis wilde klimmen. 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

“Ik word élke dag aangesproken. Élke dag”: Geena Lisa speciali­seert zich als narcisme­coach

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij z’n spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat er iets moest veranderen”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »