2 explosies in 1 nacht, aan woningen in Borgerhout en Hove, voordeuren en auto’s beschadigd

Vannacht zijn rond dezelfde tijd in Borgerhout en in Hove explosies voor woningen gebeurd. Voordeuren, ramen en auto’s raakten beschadigd. Of de explosies gelinkt zijn aan het drugsmilieu, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Het gerechtelijk labo en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. 

Meer krantenkoppen in België

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Netanyahu vraagt “vergiffenis” voor niet kunnen redden van Israëlische gevangenen in Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Justitie VS vervolgt leiders Hamas voor terrorisme

Bij een Israëlische aanval op een kamp in de Gazastrook zijn dinsdag acht leden van de militante Palestijnse groepering Hamas omgekomen, aldus het Israëlische leger. Volgens de door Hamas gecontroleerde gezondheidsautoriteit werden 33 mensen gedood en 67 anderen verwond tijdens gevechten in de Gazastrook in de afgelopen 24 uur. In New York komt woensdag de Veiligheidsraad samen voor een spoedzitting

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »