17-jarige jongen net op tijd uit zee gered in Zeebrugge: “De kracht van de zee onderschat”

Een 17-jarige jongen is dinsdagavond aan de dood ontsnapt toen hij tijdens een avondlijke zwemsessie in een onbewaakte zone in nood kwam in Zeebrugge. Een strandganger merkte dat op en sloeg alarm. Het waren uiteindelijk instructeurs van de Icarus Surfclub in Zeebrugge die meteen op hun jetski sprongen en na 10 minuten de uitgeputte tiener zo’n 250 meter van de laagwaterlijn aantroffen in zee. “Van zwemmen was geen sprake meer. Hij had zelf de kracht niet meer om terug te keren”, bevestigen ze bij de politie.

De eerste tropische dag van het jaar lokte dinsdag héél wat mensen richting zee. Ook een 17-jarige jongeman zakte af richting Zeebrugge en even na 20 uur besloot hij nog een duik te wagen in zee. Van strandredders was op dat moment geen sprake meer en officieel is zwemmen in zee op dat uur dan ook verboden. Maar de tiener deed het toch en onderschatte de kracht van het water. Hij dreef steeds verder af van de waterlijn en kwam in nood. Gelukkig voor hem sloeg een strandganger die de jongeman in zee zag zwemmen en het hoopje kleren zag liggen op het strand alarm bij de noodcentrale.

Veel geluk gehad

Uiteindelijk waren het twee instructeurs van de Icarus surfclub die meteen op hun jetski sprongen en na 10 minuten de jongen in nood opmerkten. Hij bekwam in de surfclub van de shock en nam een warme douche om te bekomen. Nadien moest hij ook een verklaring afleggen bij de politie. Daar bevestigen ze dat de tiener veel geluk heeft gehad dat een strandganger alarm sloeg én de instructeurs van de surfclub snel in het water konden. “Die jongen had de kracht van de zee onderschat en kon blijkbaar niet meer op eigen kracht terugkeren naar de waterlijn”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. “Toen de jetski bij hem kwam, was er van zwemmen geen sprake meer. Hij probeerde zijn hoofd boven water te houden.” (MM)

The post 17-jarige jongen net op tijd uit zee gered in Zeebrugge: “De kracht van de zee onderschat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo

Op vrijdag 13 en 20 september houdt de Roeselaarse Zwemvereniging twee gratis kennismakingstrainingen om de jeugdwerking een nieuwe boost te geven. De laatste jaren zag de club namelijk een dalend aantal inschrijvingen.
The post Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

“Wanneer ik dat uniform aantrek, denk ik aan mijn grootvader”: comeback in ‘14-18’ heeft veel betekenis voor Bert Verbeke

Het grote publiek heeft maar liefst tien jaar gewacht om de drie vrienden Jelle Cleymans (39), Jonas Van Geel (39) en Bert Verbeke (41) opnieuw samen op het podium te zien. Bert maakt zijn terugkeer in de spektakelmusical ‘14-18’ als Albert. In gesprek met HLN deelt Bert waarom deze comeback zo bijzonder voor hem is, hoe hij de vele voorstellingen

Lees meer »

Wie is Roxy Dekker, de vrouw die al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert?

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »