100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel

Op zondag 11 augustus organiseren Yves Vancamelbeke en Philippe Vanden Eede opnieuw een grote rommelmarkt in Kerkhove. De opbrengst gaan integraal naar vzw Belgasia.

Meer dan 100 standhouders zullen opnieuw voor heel wat kijklustigen zorgen. “Dit is een rommelmarkt waarop iedereen welkom is, ongeacht nationaliteit of woonplaats”, vertelt Yves Vancamelbeke. “Uiteraard kregen de bewoners van de Sint-Amandswijk voorrang om voor hun eigen garage post te vatten. Een standhouder betaald 1,5 euro per strekkende meter (minimum 5 meter).”

“De voorinschrijvingen lopen nog tot 10 augustus maar ook de dag zelf kan nog. We gaan van start om 7 uur en omstreeks 17 uur doeken we alles op. Op het middenpleintje zal er een bar zijn die wordt uitgebaat door een vereniging en er zal ook een foodtruck staan.”

Overlijden

“Jaarlijks organiseren we een 15-tal rommelmarkten ten voordele van vzw Belgasia”, gaat Philippe Vanden Eede verder. “Daarmee steunen we vooral kansarme kinderen. Voornamelijk is dit in Indië en Thailand. Daar zijn de toestanden van veel kinderen schrijnend. Wij zorgen voor studiebeurzen. Velen onder hen maken zelfs hun lagere school niet eens af. We gaan ter plaatse en bespreken met de organisaties daar en de onderwijzers wie het meest hulp nodig heeft. Zo hebben we al heel veel kinderen kunnen helpen.”

“Na het overlijden van mijn moeder, die voor de vzw een grote hulp was, was ik van plan om te stoppen. Ik was depressief en heb geen familie meer. Gelukkig waren er mijn vrienden die me over de streep trokken om verder te doen. Nu ben ik blij dat ik deze beslissing heb genomen. Zo heb ik iets om handen en help ik het goede doel. In november ga ik ter plaatse, weliswaar op mijn eigen kosten”, aldus Philippe. (ELD)

Info: 0475 50 62 01 of 0486 92 96 86 of [email protected]. De rommelmarkt vindtplaats in de Sint Amandswijk op zondag 11 augustus. De toegang is gratis.

The post 100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe cijfers brengen evolutie vastgoedprijzen in kaart: “Wie een flat aan zee kocht, deed niet automatisch de beste investering”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »