Zussen Evelyne en Celine baten hoeveslagerij uit: “We verdelen de taken netjes onder elkaar”

Diep verscholen in het glooiende landschap van de Mandelvallei schuilt de rustige hoeve van Hubert Vanspeybrouck en Carine Geldhof. Het landbouwersduo heeft het geluk dat hun twee dochters met veel enthousiasme in hun voetsporen treden. In 2002 openden Evelyn en Celine hun hoeveslagerij Mandeldaele. “We moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame en de superieure kwaliteit van onze producten.”

Dat Evelyn en Celine erin geslaagd zijn om hun droom waar te maken heeft alles te maken met het gezin waarin ze zijn opgegroeid. Vader Hubert en moeder Carine runden de hoeve Mandeldaele van hun grootouder in de rustige en vruchtbare Mandelvallei. Hubert was vooral geïnteresseerd in een mooie veestapel en genoot met volle teugen wanneer hij zijn witblauwe koeien zag grazen in de malse Mandelmeersen rondom de hoeve. Naast hun veestapel specialiseerden Hubert en Carinee zich ook in groenten voor de versmarkt en de veiling. De liefde voor het landbouwleven gaven ze door aan hun dochters, die zodra ze hun studies achter de rug hadden, uitpakten met nieuwe mogelijkheden voor de boerderij.

Opleiding

Het spreekt voor zich dat de twee zussen niet zomaar zonder enige kennis van zaken aan hun hoeveslagerij begonnen. “Ik was geweldig gefascineerd door de passie van mijn vader voor het kweken van schone dikbillen. Hij bracht de dieren altijd zelf naar het slachthuis. Op mijn achttiende had ik genoeg van school en besliste ik om in dagopleiding de studie voor boekhouder te volgen en in avondonderwijs de opleiding voor slager”, opent Evelyn. “Zo leerde ik de kneepjes van het vak en kwam ik tot het besef dat er een echte ambacht schuilgaat achter het beroep van slager.”

Zus Celine had een opleiding aan de hotelschool gevolgd en dat kwam goed van pas toen ze in 2009 in de zaak stapte. “Het werk in de hoeveslagerij is netjes verdeeld onder elkaar. Ik werk vooral in de keuken en voorzie alles van bereidingen en buffetten, wat overigens niet wil zeggen dat ik niet aan het vlees kan werken. We hebben gemerkt dat het traiteursgedeelte belangrijk is voor de verwerking van het vlees. Veel klanten zijn blij om naast het lekkere vlees ook nog iets extra in een pakket mee te kunnen bestellen. Onze moestuin met eigen kweek zorgt ervoor dat de cirkel rond is: die levert verse groenten om te verwerken in de traiteursgerechten of om aan te bieden in de winkel.” Bij de twee zussen zijn de taken goed verdeeld. “Evelyn neemt het meeste bureauwerk voor haar rekening en volgt nog extra opleidingen. Elk heeft zijn talenten en die zetten we zo goed mogelijk in. Op die manier werken we goed samen.”

Cliënteel

“Aangezien de hoeve met bijhorende winkel eigenlijk voor een groot deel gelegen is in de pittoreske Mandelvallei is het voor ons niet gemakkelijk om een cliënteel op de bouwen. Wij moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame en van onze superieure kwaliteit. Wij werken met de korte keten en heel wat cliënten zijn op zoek naar de kwaliteit die wij kunnen brengen. In de loop der jaren slaagden we erin om een goeie naam en faam uit te bouwen, zodat niet alleen de buren maar ook fietsers en wandelaars onze zaak ontdekken. In de onmiddellijke omgeving loopt een nieuwe fietsroute uitgebouwd door West-Westtoer en die is heel actief. Voor de passanten houden wij hier picknickpakketten ter beschikking die ze kunnen afhalen in onze winkel. Op die manier maken zij ook kennis met onze winkel en onze producten. Hoeve Mandeldaele is stilaan een begrip in de regio en daar werken we heel hard aan, met hart en ziel”, besloot een enthousiaste Evelyn.

The post Zussen Evelyne en Celine baten hoeveslagerij uit: “We verdelen de taken netjes onder elkaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

Erica Meiland heeft haar baarmoeder laten verwijderen nadat het voorstadium van kanker werd vastgesteld

De Nederlandse realityster Erica Meiland (60) vertelde vorige week in ‘Chateau Meiland: En Route’ dat bij haar een voorstadium van kanker was vastgesteld. Op het moment van de diagnose vertrok ze met haar gezin op vakantie voor de opnames van de realityreeks. Bij terugkomst moest ze meteen onder het mes om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Dat was moeilijk”, vertelt

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste

Zita Gheysens slaat een andere weg in. De zeventienjarige juniore zal niet meer op de weg te zien zijn, des te meer op de piste. De Izegemse gaat zich voortaan focussen op de sprintnummers: keirin, (team)sprint en kilometer.
The post Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »

Nagelnieuwe school Nest in Kuurne: “Gemaakt voor de volgende 100 jaar”

In Kuurne is de eerste schooldag er een wel heel speciale. De nieuwe school genaamd ‘Nest’ opende en geldt als het toonbeeld van de school van de toekomst. Er zijn 245 leerlingen ingeschreven in de gemeentelijke bassischool, die zowel kleuter- als lager onderwijs aanbiedt. “Het dossier sleepte lang aan, maar we zijn heel blij met de school.”, zegt directeur Phillip

Lees meer »