Zoektocht naar vermiste Lina (15) in stroomversnelling na vondst DNA in auto

De zoektocht naar de Franse Lina (15) die in september 2023 vermist raakte, komt in een stroomversnelling terecht. Er zijn nieuwe zoekacties opgestart om het lichaam van het meisje te vinden, nadat haar DNA in een auto werd gevonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »