Zeescouts Nieuwpoort zet kamp in Limburg stop na ontdekking verborgen camera in douche

De zeescouts van Nieuwpoort hebben hun zomerkamp in het Limburgse Beringen vrijdag vroeger stopgezet dan voorzien, omdat de leiding een verborgen camera had ontdekt in de douches. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De lokale politie van Beringen onderzoekt nu de feiten, het is nog niet duidelijk of er effectief beelden zijn gemaakt geweest met de camera. 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames staan 51 verdachten vandaag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is vandaag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »