Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum

Yolande Clarysse en Antoine Masure vierden onlangs hun briljanten huwelijksverjaardag. Het koppel stapte op 3 juli 1959 in het huwelijksbootje. Yolande en Antoine delen dus al 65 jaar lief en leed.

Dit mooie liefdesverhaal startte in 1934 en 1936. Yolande Clarysse werd op 23 juli 1936 geboren in een gezin van zeven. Zij woonde langs de Provinciebaan op de wijk Sint-Pieter.

Ze liep er school tot het derde leerjaar om vervolgens naar de school in Beitem te trekken. Daarna volgde ze nog een jaar middelbaar in de Burgerschool in Roeselare. Als 14-jarige startte Yolande als bobijnster in ’t Fabriekske in Ledegem. In 1962-’63 moest ze haar loopbaan stopzetten om een jaartje naar Texas te trekken waar Antoine zijn militaire opleiding volgde. Eens terug in België bleef Yolande thuis om voor haar kinderen en inwonende moeder te zorgen.

Antoine Masure zag het levenslicht op 21 oktober 1934. Hij groeide op in een gezin met drie kinderen. Antoine vormde samen met zus Antoinette een tweeling. Hij bracht zijn kinder- en jeugdjaren door in de Fabriekslaan. Na zijn lagere school trok Antoine naar het VTI in Roeselare.

Texas

Daarna slaagde hij als kandidaat-beroepsofficier bij het leger en volgde hij een opleiding elektronica in meerdere militaire scholen. Samen met zijn vrouw trok hij ook voor een paar jaar naar Texas. Na zijn verblijf in Texas werd hij voor 20 jaar gekazerneerd in Lombardsijde. Na 34 jaar dienst kon Antoine met pensioen als adjudant. Hij kan niet alleen veel vertellen over zijn loopbaan maar heeft er tal van medailles en eretekens aan overgehouden.

De twee jubilarissen leerden elkaar kennen via hun familie. De zus van Antoine was getrouwd met de broer van Yolande en zo geraakten ook Antoine en Yolande samen. Na een tijdje besloten ze te trouwen en ze stonden op 3 juli 1959 in het gemeentehuis van Ledegem voor toenmalig burgemeester Pieter Denolf. De bruiloft vierden ze in café de Reisduif en daarna trokken ze naar Lourdes op huwelijksreis. Het jonge paar woonde eerst in bij de ouders van Yolande langs de Provinciebaan. Na hun tussenstop in Texas bleven ze lang op hetzelfde adres wonen. Hun gezinsgeluk werd bezegeld met drie kinderen: Christ, Tony en Cindy. De oudste zoon Christ werd in 1964 geboren, Christ is jammer genoeg vijf dagen na zijn geboorte overleden. In 1967 kwam zoon Tony. Cindy werd in 1978 geboren.

The post Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

“Met spillebeentjes en volledig léég op podium, maar niemand zag het”: Metejoor praat voor het eerst open en eerlijk over burn-out

“Een half jaar geleden kon ik dit niet zeggen, maar ik ben voor het eerst terug gelukkig.” Een vernieuwde Metejoor (33) in het hoofd, en op het podium volgende maand op tour door Nederland. Zonder nieuwe muziek, want die komt er pas tegen de zomer van 2025. “Dat is nog lang, en eng, maar bewust”, zegt hij. De zanger spreekt

Lees meer »

KIJK. Paniek tijdens concert van Green Day: groep in allerijl van podium gehaald nadat drone opduikt boven publiek

Tijdens hun optreden in Detroit stormt Green Day plots het podium af. Op beelden is te zien hoe iemand naar de bandleden toesnelt en hen duidelijk maakt dat ze het podium moeten verlaten. Volgens verschillende bronnen had de beveiliging vlak daarvoor een drone opgemerkt. De muziek stopt abrupt, terwijl het publiek verward blijft doorzingen. Na een tiental minuten komt de

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »