Workshops, aperitief en hapjes bij club Woester in Zilverpand

In het Zilverpand kun je nog tot 1 september genieten van frisse drankjes, hapjes en workshops bij Club Woester. Het initiatief huist in een voorheen lang leegstaand handelspand. “Het is een aanzet om het Zilverpand opnieuw te laten bloeien en de leegstand weg te werken”, zegt Mathias Destecker.

Aan pop-upbars is er ook deze zomer geen gebrek, maar eentje die er toch wel uitspringt, is Club Woester. Om te beginnen omwille van zijn locatie: winkelcentrum Zilverpand. Het Zilverpand heeft heel wat troeven zoals zijn centrale locatie met ook nog eens veel parking vlakbij maar kampt toch met heel wat leegstand. Het is net vanuit dat pijnpunt dat Woester er gekomen is. “Als coördinator van de werking Modulair probeer ik samen met het Centrummanagement van Stad Brugge invulling te vinden voor leegstaande handelspanden”, zegt Mathias Destecker, die in bijberoep ook project- en evenementencoördinatie doet.

Meer dan een zomerbar

“We hebben goede contacten met Ceusters, de nieuwe beheerder van het Zilverpand. En zo hebben we dit pand, dat al een tijd leegstond en waar vroeger een fietsenhandel huisde, gehuurd om er een pop-upzomerbar te realiseren. Daarvoor werken we samen met Studio Woester, dat ook regelmatig workshops organiseert. Eigenlijk is Club Woester, dat steeds van woensdag tot zondag open is tussen 12 uur en 22 uur, veel meer dan een zomerbar. Natuurlijk hebben we een terras en zijn er drankjes en hapjes – waarvoor we samenwerken met de Brugse partners Madam Traiteur en A Lo Latino – maar we organiseren ook creatieve workshops. Zoals bijvoorbeeld pottery painting, oorbellen maken, street-art design of punch needle (handwerk met wol, red.). Bovendien is er ook kunst van onze favoriete kunstenaars te zien én te koop. En in een pand hier vlakbij hebben we een playground ingericht waar kinderen zich volop kunnen uitleven met onder meer een mini-parcours en een springkasteel. Je kunt het initiatief eigenlijk zien als een aanzet om het Zilverpand opnieuw te laten bloeien. De komende tijd mag je nog nieuws verwachten over nieuwe initiatieven hier”, besluit Mathias Destecker. (PDV)

Info: www.clubwoester.com

The post Workshops, aperitief en hapjes bij club Woester in Zilverpand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

Den Averechtsen wordt gesmaakt

De Heeren Deweer, de vier vrienden die de voorbije jaren de Dadiparkpop-up organiseerden, haalden het recept van het voormalige Dadizeelse biertje Den Averechtsen van onder het stof. Het biertje werd tijdens de openingsceremonie van de jaar- en avondmarkt voor het eerst geschonken. Bezoekers aan het evenement konden later die dag het biertje proeven aan de
The post Den Averechtsen

Lees meer »

Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen door mensen”

Op zondag 15 september viert pastoor Jozef Bekaert uit de Schoolstraat zijn 85ste verjaardag, maar ook zijn 60 jaar priesterschap. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Amandskerk, waar alle parochianen welkom zijn. De misviering wordt opgeluisterd door het koor ‘Gaudeamus Igitur’ uit Roeselare.
The post Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen

Lees meer »

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »