Wordt overgewicht Kim Jong-un (40) binnenkort fataal? “Tienerdochter in geheim klaargestoomd voor Noord-Koreaans leiderschap”

De dochter van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (40) zou in het geheim klaargestoomd worden om haar vader op te volgen. Die laatste sukkelt immers met zijn gezondheid, beweert de Zuid-Koreaanse intelligentiedienst. De 40-jarige Kim, een kettingroker die regelmatig te diep in het glas kijkt, lijdt door zijn ongezonde levensstijl aan obesitas en diabetes. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Emilie wint Duits dartstornooi

Emilie D’hondt uit Ingelmunster won onlangs de World Darts Federation International Youth Challenge 2024 in het Duitse Borken. De 23-jarige lerares won haar beide single-wedstrijden.
The post Emilie wint Duits dartstornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gruwelijke details komen naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »

Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro verdwenen”

Een vechtpartij in de Kortrijkse uitgaansbuurt kan drie jongeren tot drie maanden cel en 600 euro boete opleveren. Het slachtoffer vraagt echter ook ruim 4.000 euro schadevergoeding voor een gouden ketting die verdween in de schermutseling. “Maar daar weet ik niets van”, aldus een betrokkene.
The post Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »