Wat bezielt een 16-jarige die camera’s bij wc plaatst? “Verontrustend dat ze gevolgen niet zien”

Dat er in twee dagen tijd op twee scoutskampen een verborgen camera is teruggevonden in het sanitair, verrast een expert niet. “Dit is van alle tijden. Alleen is er nu technologie. En daardoor is de impact en de ernst van het misdrijf groter.”

 

Meer krantenkoppen in België

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

22 werknemers van elektriciteitscentrale in Merksem herdacht die 80 jaar geleden geëxecuteerd werden tijdens WOII

In Merksem zijn vanochtend 22 werknemers van de elektriciteitscentrale herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geëxecuteerd. Die herdenkingsplechtigheid vindt elk jaar plaats, maar dit jaar is ze extra speciaal omdat het exact 80 jaar geleden is dat de medewerkers om het leven kwamen. Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij 7 medewerkers van de Oekraïense netbeheerder die om het

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel toont zich, Govekar wint slotrit – Kijk hier naar de nabeschouwing van Tour of Britain!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Ter gelegenheid van de laatste openingsdag van LAGO Kortrijk Abdijkaai werd een unieke zwemsessie georganiseerd op zondag 8 september voor alle hondenliefhebbers. De hondenplons was in een mum van tijd volzet. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek.
The post Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff over home-invasion: “Altijd geloofd in goedheid van de mens, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »