Vijf doden na instorting steenkoolmijn in Vietnam

In het noorden van Vietnam zijn vijf arbeiders omgekomen nadat een steenkoolmijn was ingestort. Dat melden staatsmedia dinsdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

“Verdomme, ik doe het”: Jennifer Lopez draagt gewaagde outfit naar première van film van ex-man Ben Affleck

Jennifer Lopez (55) trok vrijdagavond alle aandacht naar zich toe tijdens de première van ‘Unstoppable’ in Toronto. Op de rode loper verscheen ze in een gedurfde jurk die weinig aan de verbeelding overliet. Toch was ze bijna niet het stralende middelpunt geweest, want ze overwoog een andere outfit. “Er was veel discussie over of ik de jurk wel of niet

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer

Alexander Doom zet na elf jaar de samenwerking met zijn trainer Philip Gilson stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roeselarenaar kiest in de toekomst voor een duo als trainer: Koen Bellemans en Tine Bex.
The post Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Superdiverse scholen die diversiteit erkennen hebben meer toppresteerders

De culturele en religieuze diversiteit van leerlingen erkennen en appreciëren, verhoogt de kans dat leerlingen in superdiverse scholen bovengemiddeld of zelfs excellent presteren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KU Leuven, dat recent gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift ‘School Effectiveness and School Improvement’. Enkel inzetten op het Nederlands of het spreken van thuistalen door leerlingen bestraffen, verhoogt die

Lees meer »