Vervoer van schapen en geiten verboden in Griekenland na meldingen van ernstige ziekte

Het Griekse ministerie van Landbouw heeft het vervoer van schapen en geiten door het hele land verboden in een poging een zeer besmettelijke infectie in te dammen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: Open Vld en Groen vragen audit

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Hét sprookje van de sportzomer? Amerikaan pakt emotioneel goud op Paralympics, maand nadat z’n vrouw hetzelfde deed op de Spelen

De innige omhelzing tussen paralympisch atleet Hunter Woodhall (25) en zijn vrouw Tara Davis-Woodhall (25) van gisteravond gaat viraal op sociale media. Vier weken en één dag nadat Tara goud pakte op de Olympische Spelen in het verspringen, deed haar man namelijk hetzelfde op de 400 meter (T62-categorie) op de Paralympics. Het sprookje is compleet.

Lees meer »