Unieke foto-expo Michael Depestele

Nog tot 15 september kun je in het Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ’t Folk werk zien van concertfotograaf Michael Depestele uit Poperinge, ook fotograaf voor deze krant. Aan de muren van het eetcafé hangen ruim vijftig indrukwekkende concertfoto’s, een selectie die hij maakte van de laatste 25 jaar.

The wall of fame kwam er in samenwerking met Muziekcentrum ’t Folk. De selectie is niet alleen een overzicht van de fine fleur van wereldartiesten die het Festival Dranouter mocht verwelkomen, maar ook een zee van licht waarin spectaculaire performers de hemel worden ingeprezen.

Michael Depestele schrijft er niet alleen zijn eigen, persoonlijk verhaal, maar laat ook zijn licht schijnen over ons collectief muzikaal geheugen. Hooverphonic, Daan & Isolde Lasoen, ZAZ, Tori Amos, Doe Maar, Arno, Gorki, Sinead O’Conner, Axelle Red, Lou Reed en Bart Peeters: het is maar een kleine opsomming van de artiesten van wie je foto’s zal terugvinden. “Samen met duizenden muziekfanaten heb ik kunnen genieten van unieke momenten om nooit meer te vergeten. Ik had het voorrecht om bij elk optreden op de eerste rij te staan, al was het maar gedurende de eerste nummers, maar in die korte tijd probeerde ik die artiesten in beeld te brengen met hun eigen stijl en karakteristieken, zonder het totaalbeeld van de artiesten, het licht, het decor en de sfeer van het concert uit het oog te verliezen”, klinkt het.

Op de vraag welke van de foto’s nu voor hem zijn absolute favoriet is, antwoordt hij onmiddellijk Geike Arnaert, de zangeres van Hooverphonic en afkomstig uit Westouter. Die foto kreeg dan ook een centrale plaats op de wall of fame. (EF)

The post Unieke foto-expo Michael Depestele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

Gruwelijke details komen naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »