Twee weekends Tomorrowland: 149 arrestaties, 11 drones in beslag genomen en groep gauwdieven opgepakt

De politie heeft tijdens de twee weekends van dancefestival Tomorrowland in totaal 149 mensen gearresteerd, een derde daarvan gerechtelijk. 29 verdachten van drugsdealen zullen voor de rechter komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse Vooruit stelt programma voor en streeft naar “schoon leven”

Vooruit heeft tijdens een stadscongres in Antwerpen zijn kandidatenlijst en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De partij ziet een stad die veel te bieden heeft, maar ook voor heel wat uitdagingen staat. Lijsttrekker Kathleen Van Brempt noemt Antwerpenaars levensgenieters. "Wij houden van "’t schoon leven", zegt ze. "Wat dat schoon leven betekent, betekent voor haar voor iedereen iets anders."

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

De heerlijke goal van Kums, de panenka die mist ingaat van Rodriguez en ook penaltymisser Gudjohnsen: alle highlights speeldag 6

De winnaar van Super Sunday? Club Brugge toch, stilaan enigszins terug de kampioen van vorig seizoen na die onwaarschijnlijke Champions’ Play-Offs. 3-0-zege in de Brugse derby. Al blijft ook Anderlecht ongeslagen. Hoe ze dat flikken, weet alleen Brian Riemer. Of Kevin Rodriguez, die Union naliet te belonen en een penalty wel erg knullig miste via een panenka. Ook Gudjohnsen scoorde

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout

De stedelijke adviesraad voor mensen met een beperking organiseert voor het eerst een toegankelijkheidsmarkt. Dat gebeurt op donderdag 26 september van 16 tot 19 uur in het stadskantoor aan de Aartrijkestraat. Iedereen kan er gratis een kijkje komen nemen en vrij tussen de infostanden kuieren.
The post Eerste toegankelijkheidsmarkt in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op school vaak niet naar het grote toilet durven. Slecht voor de gezondheid, maar de reden kunnen we begrijpen…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »