Twee vermiste kinderen van 11 en 12 jaar in Oostende zijn terecht en weer bij hun ouders

In Oostende was er bijna 3 uur lang een grote zoekactie naar 2 kinderen, van 11 en 12 jaar. De kinderen verdwenen rond 15.30 uur. Ze zijn teruggevonden vlak bij de plaats waar ze verdwenen waren en terug bij hun ouders gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Bruggelingen kunnen voortaan voor hun buurtfeest gratis een speelfiets ontlenen

Wie binnenkort een buurtfeest met speelstraat organiseert, heeft er een derde optie bij om gratis spelmateriaal te ontlenen in Brugge. Naast de spelkoffer en de Speelmobiel, kan je vanaf nu ook gratis de Speelfiets ontlenen: een bakfiets boordevol kwalitatief spelmateriaal voor kinderen.
The post Bruggelingen kunnen voortaan voor hun buurtfeest gratis een speelfiets ontlenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

KIJK LIVE. We naderen de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Margot Vanderstraeten toont in ‘Wij, Roma’ hoe divers gemeenschap is (en schuwt clichés niet): “Ik wilde niet romantiseren of criminaliseren” 

In haar nieuwe boek ‘Wij, Roma’ geeft Margot Vanderstraeten een inkijk in de wereld van de Roma, een zeer diverse gemeenschap waar – vaak zonder veel kennis – veel over gezegd wordt. Ze schuwt de clichés niet: "Ik zou me als journalist of schrijver niet prettig voelen om te romantiseren of te criminisaliseren, maar die vraag kwam ook vanuit hen:

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »