Twee twintigers opgepakt voor brandstichting waarbij vier auto’s beschadigd raakten

Op 16 juli 2024 rond 4u30 werd tijdens een patrouille door de lokale politie van Middelkerke een brand opgemerkt in de Rietstraat in Middelkerke. Eén auto werd zwaar beschadigd en drie andere liepen schade op.

In samenwerking met het parket West-Vlaanderen kon de lokale politie van Middelkerke binnen de week twee verdachten oppakken. Beiden werden vorige week vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid wegens opzettelijke brandstichting met verzwarende omstandigheid bij nacht en voor diefstal met verzwarende omstandigheden uit het voertuig.

Het gaat om twee mannen (beiden begin twintig) woonachtig in Middelkerke. Eén verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden, de andere verdachte mocht beschikken. Er werd ook een derde persoon (eveneens begin twintig) vorige week nog opgepakt maar die mocht na verhoor bij de politie beschikken.

The post Twee twintigers opgepakt voor brandstichting waarbij vier auto’s beschadigd raakten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »