Trots op Oostende wil nachtelijke vuilnisophaling in strijd tegen meeuwenoverlast

Trots op Oostende evalueert het gevoerde meeuwenbeleid als positief en wil het uitbreiden met een nachtelijke huisvuilophaling. De maatregel zou 6 maanden gelden tijdens de zonnigste maanden.

De meeuwen zorgen al jaren voor ergernis : bij huisvuilophalingen prikken ze de zakken open en dat zorgt voor vuile straten en voetpaden en ergernis bij inwoners. In de strijd tegen meeuwen passeerden al tal van maatregelen, de één al efficiënter dan de andere. In de centrumstraten bevestigde de stad haken aan lantaarnpalen waar men de zakken kan bevestigen. Die lijken hun nut te bewijzen maar lang niet iedereen maakt er gebruik van en de haken werden ook niet overal geplaatst. De kritiek van de inwoners is al jaren dezelfde. “We hebben de voorbije jaren inspanningen gedaan om de stad netter te maken. Steeds meer Oostendenaars zetten ook hun vuilniszak buiten in een zwarte afvalbak zodat meeuwen geen toegang meer krijgen”, zegt milieuschepen Silke Beirens. Ze evalueert haar meeuwenbeleid positief. “Het meeuweninterventieteam helpt Oostendenaars die overlast ondervinden van broedende meeuwen op de daken. Ze plaatsen nepeieren en de echte worden uitgebroed in het vogelopvangcentrum en de vogels worden nadien uitgezet buiten de bebouwde kom.”

Charlotte De Backer: “De voorbije dagen verschijnen op sociale media foto’s van vuilniszakken die door meeuwen zijn opengeprikt omdat ze op zoek zijn naar voedsel en de vuilniszakken zien als gemakkelijke prooi.” Er is al jaren ergernis bij de inwoners en ook in het centrum is er een probleem. Kandidate Claudia Decaluwe: “De inspanningen zijn onvoldoende om te voorkomen dat de straten ’s ochtends vol afval liggen. Ook al wordt het snel opgeruimd door de stadsdiensten.”

De oplossing ziet Trots op Oostende in een nachtelijke ophaling van huisvuil die ze na de verkiezingen wil invoeren. “Gedurende 6 maanden per jaar in de periode waarin de meeuwen het actiefst zijn en over het hele grondgebied. De maatregel zal extra geld kosten, maar dat is nu ook het geval voor de reinigingsteam die ’s morgens de straten opnieuw schoonmaken. Er zal een aanbesteding moeten uitgeschreven worden in 2025.”

The post Trots op Oostende wil nachtelijke vuilnisophaling in strijd tegen meeuwenoverlast is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »