Tomorrowland mag pv en mogelijk miljoenenboete verwachten voor gebruik wegwerpbekers

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben ook tijdens het tweede festivalweekend van Tomorrowland vaststellingen gedaan van het gebruik van wegwerpbekers, tegen de milieuwetgeving in. Volgens het Departement Omgeving zal er nu ook effectief proces-verbaal worden opgemaakt, met mogelijk een miljoenenboete tot gevolg.

 

Meer krantenkoppen in België

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben (64) trekt de lijst Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge. De lijst wordt geduwd door voormalig gemeenteraadslid Alex Colpaert (74). De lijst telt 23 namen, en is dus onvolledig, er zijn 25 zitjes te begeven. Momenteel heeft Groen één zetel in de gemeenteraad.
The post Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge appeared

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »