Tom De Cock onder vuur nadat hij openlijk ongenoegen uit over komst van de paus naar Leuven

Q-dj en jeugdauteur Tom De Cock (40) wordt op Instagram belaagd met allerlei boze berichten. Hij sprak afgelopen week openlijk zijn ongenoegen uit over de komst van de paus naar Leuven. De Cock vindt het niet kunnen dat de paus hier officieel wordt ontvangen en daarop krijgt hij veel kritiek. “We moeten allemaal respect en begrip hebben voor elke gelovige, want ho maar, je wil die lieve schapen toch niet bruuskeren”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd

Op zondag 25 augustus werden André Brugghe en Bernice Vandenbroucke uit de Driepikkelstraat in Ledegem gehuldigd op het gemeentehuis. Het koppel stapte op 16 augustus 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele

Volley Team Damme en Radio Omroep Sijsele (ROS) organiseren opnieuw ‘Siesele 4t Kermis’ van 13 tot en met 22 september. Verwacht je onder meer aan muzikale animatie en een politiek debat op ROS. Naar jaarlijkse traditie heeft op 8 september ook de Remember Volley Day Nathalie Depickere plaats.
The post Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele appeared

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden door zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »