Thomas Julian staat met Luc Steeno op het TOTZ-podium in Westende én dit kan je zien op VTM op zondag 4 augustus

‘Ik Mis Je Elke Dag’ zong Luc Steeno tijdens de opname van vorige week woensdag op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende. Luc stond niet alleen op dit imposante podium. Ook ‘accordeonist’ Thomas Julian – afkomstig uit Zwevegem – én twee danseressen waren van de partij. Thomas staat vaak – samen met Luc – op hetzelfde podium tijdens optredens in Vlaanderen, wanneer Luc dan ‘Hij Speelde Accordeon’ zingt. Deze keer had Thomas geen accordeon mee, maar tokkelde hij op de keyboards. Je ziet beiden op VTM op zondag 4 augustus vanaf 20.35 uur.

Thomas zag het levenslicht op 21 april 1994. Dat was de gouden periode van ‘Tien om te Zien’. Toen was Thomas nog klein, maar toch keek hij al naar VTM. “Ik kan mij nog vaag herinneren dat we naar het programma keken, al was ik toen nog klein. TOTZ is natuurlijk een iconisch programma. In de jaren toen het niet uitgezonden werd, had iedereen in de muziekwereld het erover en er werd veel gespeculeerd dat dit programma terug moest komen. Vlaamse muziek leeft bij jong en oud, dit merk ik wekelijks in de feesttenten. Ook het jonge publiek weet uit de bol te gaan op de Vlaamse klassiekers.”

Ging jij ooit toen je jong was naar zo’n opname kijken?

Thomas: “Ik ging zelf nooit kijken naar TOTZ. Toen ik 8-12 jaar was, gingen mijn zus en ik de laatste twee weken van augustus met mijn grootouders naar Middelkerke. Ik weet nog dat we toen ’s avonds aan het Casinoplein naar een evenement gingen kijken. Neen, niét TOTZ, ik denk dat het Zomerhit was. Ik herinner mij nog goed dat ik dacht: dit zou ik willen doen, mensen entertainen. Op dat moment was er trouwens nog geen sprake van mijn accordeon, al speelde ik toen wel al piano.”

Je bracht al enkele singles uit, maar dat moet toch een droom zijn om voor zo’n publiek in openlucht te mogen spelen?

Thomas: “Doordat ik vroeger de laatste twee weken van de zomervakantie aan zee doorbracht, moet er ook voor gezorgd hebben dat ik later als droom had om te zingen met zicht op zee. Dit heb ik in de voorbije jaren meermaals mogen meemaken. Ik blijf dat iets uniek vinden. Ik kan er tijdens mijn optreden enorm van genieten. Dit was nu niet minder, zelfs bij de repetitie bij TOTZ scheen de zon op het blauwe water. Zoiets viel mij meteen op. Er was ook veel wind, maar het zicht was prachtig. Ook bij de échte opname heb ik echt gedacht: dit is een speciaal moment om te koesteren. Mensen zeggen mij vaak geniet ervan, reageren op mijn Facebook of Instagram geniet van het moment, maar zo’n optreden gaat erg snel voorbij en dan ben je overweldigd door het uitbundige publiek. Maar genieten doe ik zeker, al is het steeds te snel voorbij. Op de terugweg of bij het bekijken van de video’s denk ik vaak: wat hebben we nu toch terug mogen meemaken, dat was zo exclusief!.”

Thomas op het podium bij Luc Steeno. © PADI/OBI

Hoe verliep die dag?

Thomas: “Toen Luc Steeno aan mij vroeg of ik deel wou uitmaken van zijn act bij TOTZ heb ik niet moeten nadenken. Ik was zo blij die magische sfeer te mogen opsnuiven en te mogen deelnemen. Als je dit mag doen aan de zijde van een artiest die het hele reilen en zeilen bij TOTZ kent door 35 jaar ervaring, dan kan je geen betere ‘leerschool’ krijgen. Tenslotte heeft TOTZ heel wat Vlaamse artiesten en hits gemaakt, die jong en oud nu nog steeds meezingen. Ik vond het bijzonder goed georganiseerd. Natuurlijk is zo’n event ook erg goed om te netwerken. Iedereen uit de Vlaamse muziekwereld van betekenis is aanwezig in de backstage. Het was voor mij een bijzondere ervaring. Ik ben zo dankbaar dat ik dit mocht meemaken. Het zou nog leuker zijn mocht ik er ooit zelf met een nummer mogen staan. Daar werken we natuurlijk hard voor.”

Je hebt toch met ‘JIJ’ een nieuwe single, juist toch?

Thomas: “Met m ijn nieuwe single ‘JIJ’ haalde ik in 5 weken tijd al méér dan 50.000 streams. Mijn optredens lopen eveneens vlot binnen met in 2024 een verdriedubbeling van de optredens. Voor dit jaar staan er nu al 100 à 120 optredens vast. Daar ben ik bijzonder dankbaar voor. Als artiest wil ik immers maar één iets: zingen, mensen entertainen, mensen blij maken in de hoop terug te worden geboekt (glimlacht). En meestal lukt dat ook, want ook voor 2025 staan er al diverse optredens vast.” (PADI).

Luc Steeno mét Thomas Julian is te zien in de VTM-uitzending van ‘Tien om te Zien’ op zondag 4 augustus rond 20.35 uur.

The post Thomas Julian staat met Luc Steeno op het TOTZ-podium in Westende én dit kan je zien op VTM op zondag 4 augustus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Brugge viert tachtig jaar bevrijding

Deze maand is het tachtig jaar geleden dat Brugge en het ommeland werden bevrijd door Canadese troepen en dat wordt vooral dit weekend duchtig gevierd. Zaterdagnamiddag vond een optocht met 28 authentieke legervoertuigen plaats en op de Kruisvest is nog het hele weekend een WO II-kampement te bezoeken.
The post Brugge viert tachtig jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Limo’s, sterrenzaken en hotels van 1.600 euro per nacht: de luxezomer van Conrad Janssens, mama Ilse De Meulemeester en papa Glenn

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »

Ex-vriend wachtte haar op met jerrycan vol benzine: na brutale aanval is olympische atlete Rebecca Cheptegei nu overleden

Marathonloopster Rebecca Cheptegei (33) is overleden. De Oegandese olympische atlete werd door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter teruggevonden. “Waarom wilde hij al haar spullen afpakken?”, vraagt Rebecca’s vader Joseph zich

Lees meer »

Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag

Het dorpsrestaurant vond vandaag voor de eerste keer plaats in het Dorpspunt/buurtsalon van Krombeke. Er werden 30 buurtbewoners ontvangen, wat meteen een succes was.
The post Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »