Steve Grymonprez opent De FRitoric in de Kleppestraat: “Mensen lusten nog altijd graag frietjes van de frituur”

Steve Grymonprez van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele opent binnenkort een tweede zaak. Vanaf september kan men in de Kleppestraat terecht in de nieuwe frituur De Fritoric.

De 42-jarige Steve Grymonprez runt al zeventien jaar het bekende restaurant De Historic in het centrum van Dadizele. “Ik ben tevreden over de gang van zaken in De Historic, maar ik hou ook wel van nieuwe uitdagingen. Zo openen mijn broer en ik al enkele jaren een kerstchalet op de kerstmarkt in Roeselare.”

Steve speelde ook al even met het idee om een frituur te openen. “Ik geloof in het concept van een frituur. Frietjes van de frituur zijn bij veel mensen erg in trek.” Steve liet zijn ogen vallen op een leegstaand pand in het centrum van de gemeente waar hij al een horecazaak heeft. “In de Kleppestraat was er vroeger jarenlang een frituur. Het pand, waar onder andere Crazy Chicken nog huisde, stond nu al een tijdje leeg. De grote weg- en rioleringswerken in de Kleppestraat zitten er sinds kort op waardoor ik opnieuw potentieel zag in die locatie”, aldus Steve.

Voorsmaakje

Hij kocht inmiddels het leegstaand pand. “Momenteel vinden er grote werken plaats. Van de friteuse tot het meubilair, alles is straks nieuw. Het is de bedoeling om op 15 augustus, de dag van de avondmarkt in Dadizele, hier voor één dag de deuren te openen. Op dat moment zal echter nog niet alles af zijn.” 15 augustus dient als voorsmaakje voor hetgeen er wellicht in september gebeurt. Dan opent frituur De Fritoric normaal gezien helemaal de deuren.

Mooi team

“Die naam werd gekozen door mijn dochters Manon (12) en Maxine (10). De Historic en De Fritoric, de link tussen beide zaken is snel gelegd.”

Steve zal zelf niet in de frituur te zien zijn. “Het is de bedoeling dat ik in De Historic blijf. Inmiddels heb ik al een mooi team voor ogen om de Fritoric in goede banen te leiden. Er is nog heel wat werk in aanloop naar de opening in september, maar ik ben ervan overtuigd dat de frituur goed zal draaien. Zo is er achteraan een erg mooi, overdekt terras en we investeren ook in een leuke speelruimte voor de kinderen.”

The post Steve Grymonprez opent De FRitoric in de Kleppestraat: “Mensen lusten nog altijd graag frietjes van de frituur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.
The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober appeared

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

Karmelieten laten je drie maanden proeven van het kloosterleven in Brugge

Vanaf december kan iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven het een tot drie maanden komen ‘uitproberen’ in het karmelietenklooster in Brugge. Voor de derde keer biedt het Vlaamse karmelietenklooster het programma “Come & See” aan. Deelnemers volgen het dagelijkse ritme van de broeders en krijgen ook een eigen initiatieprogramma. Omdat de belangstelling voor de karmelieten in het buitenland toeneemt,

Lees meer »