Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets

Voetbalclub Sparta Kruiseke is in diepe rouw door het overlijden van ex-jeugdspeler Tiebe Blanckaert (18) uit Geluveld. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58, ter hoogte van de Oude Beselarestraat in Wervik.

“Onze club is door dit tragisch nieuws in diepe rouw en kan dit samen met vele anderen nauwelijks geloven”, aldus bestuurslid Angelique Rommelaere. “Tiebe speelde van zijn 12 jaar bij onze club maar besliste vorig jaar om te stoppen. We wensen vanuit Sparta Kruiseke de familie, vrienden en kennissen van Tiebe heel veel moed en sterkte.”

Tiebe is de zoon van Bart Blanckaert en Jamina Degraeve uit het begin van de Zandvoordestraat in Geluveld. Dat Tiebe destijds in zijn eigen dorp niet begon te voetballen, had zijn reden want Blue Star Geluveld had toen bijna geen jeugdploegen en begon hij dus was verderop bij Sparta Kruiseke.

Davide Colloart uit Wervik was er zijn trainer bij de U17. “Tiebe was niet het grote talent maar was wel een smaakmaker in de kleedkamer”, vertelt Davide. “Hij was super joviaal, altijd in voor een grap. Hij mocht eigenlijk voetballen bij de U15 maar wou niet zakken om bij zijn vrienden te zijn.”

Tiebe hielp op zondagvoormiddag wat verderop in het populair volkscafé ’t Hoekske. Zijn mama doet in bijberoep aan thuisverkoop van ijs.

Op de sociale media zijn er ondertussen heel wat reacties over de moeilijke zichtbaarheid op het kruispunt door het hoge gras dat nog niet is gemaaid. Wat destijds werd aangekaart tijdens de gemeenteraad in Wervik. Voor het maaien moet men rekening houden met het bermdecreet.

The post Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Leiderschapscrisis bij de VRT: CEO Delaplace om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Longstone versterkt roro P&O Ferries naar Engeland

P&O Ferries heeft een extra schip gecharterd voor het versterken van zijn rorodiensten naar Engeland. De 209 meter lange Longstone heeft een ruim van 4.076 lijnmeter, goed voor 346 vrachteenheden. Daarmee verdubbelt de capaciteit op de route naar Tilbury nabij Londen. Dankzij deze uitbreiding en het verschuiven van schepen versterkt P&O Ferries ook zijn dienst
The post Longstone versterkt

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »