Spaanse premier Sánchez beroept zich op zwijgrecht in corruptiezaak tegen echtgenote

De Spaanse premier Pedro Sánchez is dinsdag opgeroepen als getuige in het onderzoek naar corruptie en smeergeld tegen zijn echtgenote. Tijdens het bezoek van rechter Juan Carlos Peinado aan zijn ambtswoning deed Sánchez een beroep op zijn zwijgrecht, laten betrokken advocaten weten. 

Meer krantenkoppen in België

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

De IJzeren troon, het zwaard van Jon Snow of het harnas van Jaime Lannister? Honderden stukken uit HBO-hitserie te koop in ‘Game of thrones’-veiling

In samenwerking met Heritage Auctions biedt HBO meer dan 2.000 stukken uit de populaire televisieserie ‘Game of thrones’ aan in een veiling. Vanaf vandaag kunnen fans onder meer bieden op een replica van de IJzeren troon, maar ook op kostuums en wapens die de acteurs echt gedragen en gehanteerd hebben in de populaire reeks.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het Jaar in Eredivisie

Tessa Wullaert is maandag verkozen tot de beste speelster van het voorbije seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De 31-jarige Red Flame, die deze zomer Fortuna Sittard voor het Italiaanse Inter Milaan verliet, kreeg de voorkeur op Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV).
The post Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »